GÖZLER, SAĞLIĞIN AYNASIDIR

GÖZLER, SAĞLIĞIN AYNASIDIR
GÖZLER, SAĞLIĞIN AYNASIDIR

Dünyagöz Pendik’ten Op. Dr. Bayram Yapıcı, her yıl yapılacak düzenli göz muyanesiyle gözde oluşabilecek ciddi

Dünyagöz Pendik’ten Op. Dr. Bayram Yapıcı,  her yıl yapılacak düzenli göz muyanesiyle gözde oluşabilecek ciddi hastalıklarının önlenebileceğini söyledi  Hayatla bağımızı kuran en önemli duyu organlarından biri olan göz, ne yazık ki bir o kadar da ihmal ediliyor. Oysa, Yapıcı, “Düzenli göz muayenesiyle gözde oluşabilecek ciddi göz hastalıkları başlamadan önlenebileceği gibi vücudun başka bir organında gelişen herhangi bir rahatsızlığı da tespit etmek mümkün” dedi. Göz tansiyonu, şeker hastalığı gibi erken evrede rahatsızlık vermeyen göz hastalıkları detaylı göz muayenesiyle başlangıç aşamasında tespit edilebiliyor. Op. Dr. Yapıcı,  gözlerde görme ile ilgili bir şikayet olmasa da yılda bir kez detaylı bir göz muayenesi için zaman ayırmak gerektiğini vurguladı. Op. Dr. Yapıcı, göz muayenesinin önemini şu sözlerle açıkladı: “Düzenli göz muayenesiyle, katarakt, glokom, miyop, hipermetrop, astigmat gibi göz bozuklukları ile yüksek kolesterol, hipertansiyon, doku sertleşmesi ve felç riski gibi sistemik hastalıklar da tespit edilebiliyor.”

 

ÖNERİLER
Nüfusun yaklaşık yarısında görme sorunu olduğunun altını çizen Op. Dr. Yapıcı, sağlıklı gözler için şu tavsiyelerde bulundu:
* Yılda bir kez detaylı göz muayenesi yaptırın.
* UV koruyucu güneş gözlüğünüzü yaz kış kullanın. Zira UV hasarı erken katarakt, makula Geçim sıkıntısı bir ailenin daha yıkılmasına sebep oldu. Eşiyle tutuştuğu
kavgadan sonra şuurunu kaybeden 26 yaşındaki genç anne mutfaktan aldığı bıçakla 5 aylık ve