Aşı olan müzisyen iki hafta sonra öldü. Ünlü model de aşı olduktan sonra ölmüştü

Aşı olan müzisyen iki hafta sonra öldü. Ünlü model de aşı olduktan sonra ölmüştü
İngiltere'de üretilen ve ağırlıklı olarak bu ülkede kullanılan korona virüs (Kovid-19) aşısı AstraZeneca ölüm haberleri ile gündemde yer almaya devam ediyor. Aşı olduktan 2 hafta sonra beyin kanaması geçirdikten sonra şarkıcı bu aşıyı bir kez daha gündeme getirdi.

Aşı olan müzisyen iki hafta sonra öldü

İlk olarak 2019''un son günlerinde Çin''in Wuhan kentinde ortaya çıkan korona virüs (Kovid-19) dünyanın bir numaralı ortak gündemi olmaya devam ediyor. Yaklaşık 2 yıldır salgın olmasına neden olan virüs on milyonlarca kişiye bulaştı ve dünya genelinde 4 milyona yakın insanın hayatına mal oldu.

Salgın nedeniyle bilim dünyası da neredeyse tüm mesaisini korona virüse çözüm bulmaya ayırmış durumda. Dünya genelinde binlerce bilim insanı ve kuruluş korona virüse son vermek için pek çok araştırmaya imza attı ve atmaya devam ediyor.

Virüs ile mücadele için pek çok aşı geliştirildi. Küresel aşılamada dünyada 3 milyar dozu aşkın kişi aşılandı. Ancak aşılar ile ilgili tartışmalar bir türlü bitmiyor. Özellikle İngiltere''de üretilen ve ağırlıklı olarak bu ülkede kullanılan Kovid-19 aşısı AstraZeneca son dönemde ölüm ve yan etki haberleri ile gündemde.

İngiltere''de bir kişi daha aşı olduktan sonra beyin kanaması geçirerek hayatını kaybetti. Üstelik bu isim ülkenin yakından tanıdığı bir sima.

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, Zion olarak bilinen rock müzisyeni AstraZeneca aşısı olduktan iki hafta sonra beyin kanamasından yaşamını yitirdi.

Aşı olduktan sonra şiddetli baş ağrısı şikayeti ile hastaneye başvuran 48 yaşındaki şarkıcının ölümü ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Ölüm ile ilgili hazırlanan ön raporda ölüm nedeninin Kovid-19 aşısının yol açtığı bir komplikasyon olabileceği bilgisine yer verildi.

Şarkıcı glam punk grubu Spit Like This ile yıllarca ülkenin çeşitli bölgelerinde konserler düzenlemişti.

İNGİLİZ MODEL DE HAYATINI KAYBETMİŞTİ

AstraZeneca aşısı Türkiye’de uygulanmazken daha önce ölüm ve yasaklama haberleri ile gündeme gelmişti.

Güney Kıbrıs Rum Kesimi''nde yaşayan 39 yaşındaki İngiliz model Stephanie Dubois, önceki günlerde AstraZeneca aşısı olduktan günler sonra hayatını kaybetmişti.

İngiliz basınında geniş yer bulan haber kısa sürede ''ölüm nedeni aşı mı'' tartışmalarını beraberinde getirmişti.

İlgili Haberler