Atlar start hakemi emrine girdi

Atlar start hakemi emrine girdi
Korona virüsü pandemisi nedeniyle ara verilen at yarışı heyecanı bugün İstanbul yarışlarıyla başladı. Yarışseverlerin gözü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda olacak. Bugün 10 yarış koşulacak. Bu koşularda 127 at, sahiplerine 751 bin lira kazandırmak için mücadele edecek.

Türkiye’de spor faaliyetleri bugün at yarışları ile yeniden start aldı. Bugün gündüz İstanbul Veliefendi'de yapılmaya başlanan yarışlarla, spora uzun bir aranın ardından tekrar “Merhaba” dedik.

Korona virüs salgını nedeniyle 20 Mart’ta ara verilen yarışlarda safkanlar, 82 gün aradan sonra ilk kez yarış için piste çıkacak. Bugün 10 yarış koşulacak. Bu koşularda 127 at, sahiplerine 751 bin lira kazandırmak için mücadele edecek. Türkiye Jokey Kulübü (TJK), Covid-19 pandemisi tedbirleri kapsamında bütün hipodromlarda olağanüstü tedbirler aldı.

DEV KOŞUNUN PROVASI VAR

COVİD-19 riskini minimum düzeye indiren önlemler kapsamında yarışlar seyircisiz olarak gerçekleştirilecek. Bu yıl ötelenen yarış programı nedeniyle Gazi Koşusu, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda yapılacak. 

Dev yarışın ilk provası da bugün Veliefendi Hipodromu’nda gerçekleştirilecek. Ergin Talay ve Orhan Meker Serbest Handikapı Koşuları’nda 3 yaşlı safkan İngiliz safkanları ter dökecek. 

Gözler, Ergin Talay Koşusu’nda büyük favori gösterilen ve piste çıktığı 8 yarışın son 7’sini kazanan jokey Ahmet Çelik idaresindeki Call To Victory’nin üzerinde olacak.