Tuzağı asker, polis ve siyasiler birlikte kurdu

Tuzağı asker, polis ve siyasiler birlikte kurdu
Tuzağı asker, polis ve siyasiler birlikte kurdu

Balyoz ’da müebbet habis cezası alan Bilgin Balanlı ağır konuştu: “Hakimler, savcılar sadece görüntüde var. Arkada b

Balyoz ’da müebbet habis cezası alan Bilgin Balanlı ağır konuştu: “Hakimler, savcılar sadece görüntüde var. Arkada bir mutfak var, her şey orada hazırlanıyor. O mutfakta siyasetçi, polis ve muhtemelen asker de var

 

CHP,  Cezaevi İnceleme ve İzleme Komisyonu üyeleri Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Manisa Milletvekili Özgür Özel, Muğla Milletvekili Nurettin Demir ve TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi Rıza Türmen önceki gün Silivri, Hasdal ve Hadımköy cezaevlerinde kalan askerleri ziyaret etti. Vekillerin dinlediği isimler arasında bulunan emekli Orgeneral Bilgin Balanlı,  Genelkurmay’a tepki gösterdi. Davaya hukuki destek sağlanmadığını ifade eden Balanlı, “Bize hiçbir hukuksal destek sunulmadı. Komuta görevimizi yerine getirdik. Bir komutanın görevi astlarını korumaktır. Ancak bizim haklarımızı koruyan olmadı” diye konuştu.

 


Özel’e tepki

Bilgin Balanlı, davada hakimlerin göstermelik olarak bulunduklarını,  olayın ayrı bir yerde tezgahlandığını kaydetti. Tuzağı kuranların içinde asker, polis ve siyasetçilerin bulunduğunu vurgulayan Balanlı, şöyle konuştu:  “Hakimler, savcılar sadece görüntü de var. Arkada bir mutfak var her şey o mutfakta hazırlanıyor. O mutfakta siyasetçi, polis vs. var. Muhtemelen asker de var Bu kadar hukuk ihlali sonrasında bir de Yargıtay’da kararın oy birliği ile kabul edilmesi bizleri çok sarstı. Bunlar hâkim değil, militan. Önlerine ne konduysa imzaladılar. Onlarında suçsuz olduğunu biliyoruz ama Genelkurmay Başkanı sadece kendi öğrencilerini kurtardı. Delillerin hepsi düzmece. Beraat edenler ile ceza alanlar arasında hiçbir fark yok. Rütbelere göre ceza verildi.”

 


Yasak çocukça

Balanlı, Genelkurmay’ın  bazı üst türbeli subaylara uyguladığı Orduevi’ne  girme yasağını da eleştirdi. Balanlı, “Orduevi yasağı ilkel ve çocukça bir durum. Özel mekanın değil ki kendi görüşüne aykırı insanları almıyor. Keşke aynı hassasiyeti dava sürecine de gösterseydi. Tamamen dijital, tamamen kurgulanmış veriler ile mahkum olduk” diye konuştu. Balanlı, eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman’ın korktuğu için arkadaşlarını suçladığı belirtti. Balanlı, “Aksini yaparsa (yani sanıklar lehine konuşursa) başına bir şey gelebilir diye korkuyor. Onunla ilgili bir soruşturma var. 2004 tarihli. Yalman o soruşturmadan korkuyor. Aytaç Yalman, ‘hükümete muhtıra verelim’ diyor. Özkök’ün kabul etmediğin söylüyor. Bu Ergenekon Davası’ndaki ifadesinde var. Orada bunu kabul etmediğini söylüyor” dedi.