Avukata dayak iddiasında yeni görüntüler

Avukata dayak iddiasında yeni görüntüler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki gösterdiği için korumalar tarafından işkenceye uğradığı iddia edilen avukat Sertuğ Sürenoğlu ile ilgili ortaya çıkan görüntülerde, “Bir düğün için bu yapılır mı” ifadelerini kullandığı anlaşılıyor.

Cumhurbaşkanlığı korumaları, Sürenoğlu'nun Cumhurbaşkanına hakaret ettiğini iddia ederek gözaltına almıştı. Daha sonra yaralı halde kamuoyunun karşısına çıkan Avukat Sürenoğlu; koruma aracına ters kelepçe takılarak ve gözleri bağlanmış şekilde bindirildiğini, Çırağan Sarayı’nın otoparkına götürülerek 2 saat boyunca işkenceye uğradığını iddia etmişti. Daha sonra Cumhurbaşkanına hakaret ettiği şeklinde tutanak imzalatılan Sürenoğlu, polislere teslim edilmiş bir gece gözaltında tutulduktan sonra çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği tarafından ev hapsine alınmasına karar verilerek serbest bırakılmıştı.
Sürenoğlu’nun savcılık ifadesinde, “Ben oraya Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geleceğini dahi bilmiyordum. Bana Cumhurbaşkanı korumaları işkence yaptı ve zorla Cumhurbaşkanına hakaret ettiğimi beyan eden tutanak imzalatıldı” dediği anlaşılmıştı.

Yeni ortaya çıkan görüntülerde Avukat Sürenoğlu'nun Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’a hakaret etmediği “Bir düğün için bu yapılır mı” ifadeleriyle tepkide bulunduğu anlaşılıyor.

Sürenoğlu’nun trafik polislerine tepki gösterdikten sonra bir araca yakapaça bindirilerek götürüldüğü görülüyor.

İlgili Haberler