Avusturya’da Filistin’e destek yasağı! Polis sloganı gerekçe gösterdi

Avusturya’da Filistin’e destek yasağı! Polis sloganı gerekçe gösterdi
Avusturya’da, sivil toplum kuruluşlarının cumartesi günü Viyana’da yapmayı planladığı Filistin’e destek gösterisi, polis tarafından yasaklandı.

Polis, yıllardır kullanılan “Nehirden denize kadar Filistin özgür olacak” sloganını “kışkırtıcı ve insanlık dışı” olarak nitelendirerek, gösteriyi engelledi.

Gösteri düzenleyen oluşum, bu nitelemeyi reddederek, sloganın Filistin halkının sesi olduğunu ve hukuki mücadele vereceklerini açıkladı.

"Avusturya Filistin’le Dayanışma" oluşumu tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in Gazze’deki saldırılarının sonlandırılması talebiyle "Derhal ateşkes" ismi altında cumartesi düzenlenmesi planlanan gösterinin polis tarafından yasaklandığı bildirildi.

Emniyetin yıllardır bütün gösterilerde kullanılan "Nehirden denize kadar Filistin özgür olacak" sloganını "kışkırtıcı ve insanlık dışı" olarak tanımladığı kaydedilen açıklamada, kötü niyetli ve gerçeğin çirkin bir şekilde çarpıtıldığı bu nitelemenin reddedildiği vurgulandı.

Açıklamada, Filistin halkının sesinin kesilmek istendiği, söz konusu sloganın İsrail politikaları nedeniyle Filistinlilerin parçalanmasına tepki olarak dillendirildiği aktarıldı.

Sloganla Ürdün’den Akdeniz’e herkese eşit hakların talep edildiğinin altı çizilen açıklamada, polisin bu tutumuna karşı sessiz kalınmayacağı ve hukuki mücadele yürütüleceği ifade edildi.

Viyana'da 3 Kasım Cumartesi günü, Filistin'e destek için düzenlenmek istenen geniş katılımlı gösteri emniyet tarafından yasaklanmıştı. Polis yasağa rağmen gösteri alanında beklemek isteyen 6 göstericiyi gözaltına almıştı.