Akşener, "yüzde 20 kar koyduk" diyerek duyurdu. Ayçiçek yağında olması gereken fiyatı kalem kalem açıkladı

Akşener, "yüzde 20 kar koyduk" diyerek duyurdu. Ayçiçek yağında olması gereken fiyatı kalem kalem açıkladı
İYİ Parti Genel başkanı Meral Akşener, Kırklareli Büyükkarıştıran’da; partisinin yüzde 20 kar oranı koyarak yaptığı hesaba göre; sulu ve kuru ayçiçek tarımının sonuçları itibarıyla, ikisinin paçalı 15,1 lira; sulu ayçiçek tarımı sonrasında elde edilen ürünün 13,6 lira fiyat açıklanması gerektiğini söyledi. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün Kırklareli''nin Büyükkarıştıran ilçesinde esnaf ve vatandaşlar ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Burada halka hitap eden Akşener, ayçiçeği yağı üreticileriyle oturup fiyat hesapladıklarını belirterek, “Ayçiçeğinde sulu tarımda 13,6, kuru tarımda 16,6 fiyat açıklanmalıdır" dedi.

Akşener, şunları söyledi:

Bugün gezdiğim her ilçede ayçiçeğine dair fiyat açıklayacağım ki, ağalar öğrensin. Tembel tenekeler öğrensin. Bütün maliyetleri hesapladık. Üzerine yüzde 20 kar koyduk. Ortalaması sulu ve kuru ayçiçek tarımının sonuçları itibariyle, ikisinin paçalı 15,1 lira; sulu ayçiçek tarımı sonrasında elde edilen ürünü 13,6 lira açıklamalı, kuru ayçiçek tarımı neticesinde elde edilen ayçiçeğe de 16,6 fiyat açıklanmalıdır.

"YÜZDE 20 KAR PAYI İLE SONUCU AÇIKLADIK"

Şimdi bunun takipçisi olacağız. Sizle konuştuk. Maliyetlerinizi hesapladık ve yüzde 20''lik kar payı ile bu sonucu açıkladık. Yani atmasyon, uydurma bir sonuç değil. Tarım Bakanlığı''na tarımla ilgisi olmayanları atayan bu zihniyet, ulusal süt konseyi denilen gruba hayatında ineği olmamış insanları atayan bu zihniyeti en kısa sürede el ele verip attaya göndermek bizim görevimizdir." 

 

İlgili Haberler