Azerbaycan ve Ermenistan arasında ateşkes ilan edilmesinin nedeni belli oldu. Gürcistan büyük iş başardı

Azerbaycan ve Ermenistan arasında ateşkes ilan edilmesinin nedeni belli oldu. Gürcistan büyük iş başardı
Azerbaycan ve Ermenistan arasında Dağlık Karabağ’da 10 Ekim’den itibaren ateşkese varılması konusunda anlaşmaya varılırken, Rusya'dan Ermenistan'a yiyecek taşıdığı belirtilen bir TIR’da arama yapılırken özel bir firmanın zırhlı aracı çıktı.

Azerbaycan ile Ermenistan, Dağlık Karabağ'da insani amaçla cenazelerin ve esirlerin değişimi için bugün saat 12.00'dan itibaren ateşkese varılması konusunda anlaştı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ortak açılamayı tek başına okurken; Lavrov tarafların müzakere süreci formatının değişmediğini teyit ettiğini de aktardı.

Öte yandan Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki ateşkesin ise sebebi belli oldu.

Bugün Rusya’da Ermenistan’a yiyecek taşıdığı beyan edilen bir TIR’da arama çalışmalarının ardından Spayka şirketinin zırhlı aracı çıktı. Bölgede silah ve mühimmat yakalanan TIR sayısı toplamda 4’e yükselirken; araçlar aranmaya da öte yandan devam ediyor.

Söz konusu görüntüleri “Temmuz1919” isimli bir Twitter kullanıcısı paylaştı.

Söz konusu paylaşıma, “Rusya'dan Ermenista n'a yiyecek taşıdığı beyan edilen bir Tır'da arama yaptı  Spayka şirketinin bir zırhlı aracı çıktı. Silah ve mühimmat yakalanan TIR sayısı 4 oldu onlarca araç aranmaya devam ediliyor. Gürcistan cidden çok iyi iş çıkarıyor” ifadeleri kullanılıyor.

tir2.jpg

İşte o TIR ve yakalanan silah ve mühimmatların fotoğrafları:

ej9cdm8xyaexn-f.jpg

 

İlgili Haberler