Azeri bayrağı ile 30 Ağustos yasağı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan''da Ermenistan işgalindeki Azerbaycan topraklarının kurtarılması dolayısıyla düzenlenen "Zafer Geçidi Töreni"ne katıldı.

Erdoğan, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk''ün dediği gibi Azerbaycan''ın kederini kederimiz, sevincini sevincimiz bildik. O nedenle Karabağ''ı yüreğimizde bir yara bildik. O nedenle bugün de sevincimizi paylaşmak, birlikte kutlamak için bir aradayız." dedi.

Türkiye''nin verdiği askeri eğitim desteği ile başta SİHA''lar olmak üzere verdiği askeri teçhizatla Azerbaycan işgal altındaki topraklarını Ermenistan ordusunu darmadağın ederek kurtardı.

***

Değerli okurlarım,

Her 30 Ağustos Zafer Bayramı''nda şanlı Türk Ordusu Ankara Hipodromda resmi geçit yapardı.

Savaş uçaklarımız, Türk Yıldızları ekibimiz, tanklarımız, toplarımız, atlı süvariler, gazilerimizi taşıyan cipler 30 Ağustos Zafer Bayramlarımızda dosta güven, düşmana korku salardı.

Merhum babam çocukken beni ve kardeşlerimi, bende iki oğlumu götürürdüm.

Ne yazık ki bu askeri geçit törenleri de resmi bayram kutlamaları da AKP iktidarı tarafından yok edildi.

30 Ağustos''tan 4 gün önce, 26 Ağustos''ta, tüm devlet erkanı Yavuz Sultan Selim Köprüsü''nün açılışındaydı.

15 Temmuz''daki hain FETÖ darbe girişiminden sonrasına denk gelen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları için dönemin Milli Savunma Bakanı Fikri Işık "Yapılmayacak, bu yıl tören yok" dedi.

Gelen tepkiler üzerine de "30 Ağustos törenlerinde askeri araçların gösteri yapmayacağını kastettim" diye konuştu.

O günden bu yana askeri geçit törenleri 30 Ağustos Zafer Bayramlarında yapılmıyor…

Azerbaycan''ın askeri geçit törenini izleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan''a diyorum ki;

- Her 30 Ağustos Zafer Bayramında bu geleneğimizi 2021''den başlayarak devam ettirin.

***

Değerli okurlarım,

Türk ve Azeri bayrakları ile donatılan Bakü''deki devlet törenini izlerken Yeniçağ muhabiri Sümeyra Yılmaz''ın 15 Ekim 2009 tarihinde yayınlanan haberi aklıma geldi:

- Haber şöyle:

"Ermenistan istedi Erdoğan yasaklattı.

Türkiye-Ermenistan milli maçında inanılmaz bir bayrak skandalı yaşandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ermenistan Futbol Federasyonu''nun FİFA''ya müracaatı üzerine talimat vererek, Türkiye-Ermenistan futbol maçına Azerbaycan bayraklarının sokulmasını yasaklattı.

Tarihe kara bir leke olarak geçen skandal süreç şöyle gelişti. Bursa Valisi Şahabettin Harput, devletin resmi ajansı Anadolu Ajansı''na yaptığı açıklamada, "Azerbaycan bayrağı veya başka türlü flama ve sloganlarla buraya gelip, maç seyretmeye müsamaha göstermeyeceğiz ve müsaade etmeyeceğiz" dedi."

***

Değerli okurlarım,

CHP Mersin milletvekili Ali Mahir Başarır''ın dil sürçmesinden Türk Ordusu için, "satıldı" algısı çıkartan AKP''lilere diyorum ki;

- Hükümetiniz döneminde biri Binbaşı 11 kahraman Türk askerinin başına çuval geçiren Amerika''ya ne tepki verdiniz?

- Süleyman Şah türbesinin bulunduğu vatan toprağını Türk Ordusunun savunmasını sağlamayıp, IŞİD saldırısı gerekçesiyle alıp kaçıran hükümetiniz değil mi?

- Ergenekon, Balyoz, Casusluk gibi FETO kumpasları ile şerefli Türk askerlerini Silivri''de yıllarca esir tutulmasının savcısı, hâkimi siz değil misiniz?

- 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ''un, 26 ay hapiste tutulmasını seyreden AKP hükümeti değil mi?

- Devletin "çok gizli" ve adeta namusu sayılan Kozmik odasına FETO''cu savcı ve hâkimin girmesine izin veren dönemin Başbakanı Erdoğan değil mi?

- Türkiye''nin 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişimi ile karşı karşıya kalmasına neden olan AKP iktidarı değil mi?

***

Değerli okurlarım,

23 Nisan''ı, 19 Mayıs''ı, 30 Ağustos''u, 29 Ekim''i coşku ile büyük resmi törenlerle kutlamayan AKP iktidarı ne yazık ki,

- 15 Temmuz gününü resmi tatil yaparak törenlerle gündemde tutuyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin ve TRT''nin önünden her geçişte, "15 Temmuz Destanı" yazısını görünce o meşum gece aklıma geliyor, tansiyonum fırlıyor…

 

Yazarın Diğer Yazıları