Babacan'dan ilk miting: "Erdoğan duy burayı"

Babacan'dan ilk miting: "Erdoğan duy burayı"
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin ilk mitingini düzenlendiği Gaziantep'te konuştu.

Türkiye''deki ekonomik sorunlar üzerinden iktidarı eleştiren DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Daha Merkez Bankası''nın arka kapısından döviz satıyorlar. Zararlı alışkanlıkların bataklığına girdiler. Paramızı pul ettiler pul" dedi..

DEVA Partisi lideri, partisinin ilk mitinginin düzenlendiği Gaziantep''te halk ile ile buluştu.

Babacan, yaptığı konuşmada gündeme dair açıklamalarda bulundu. İktidarın ekonomi politikalarını eleştiren Babacan, Türkiye''deki ekonomik sorunları çözebilecekleri tek parti olduklarını söyledi.

Türkiye''deki bütün krizlerin nedeninin iktidar ve iktidar ortağı partiler olduğunu kaydetti.

"Biz buradayız Beştepe! Dimdik ayaktayız! Gençlerimizle buradayız" diyerek konuşmasına başlayan Babacan, "Siz meydanlarda atıp tutarsınız anca. Bunu gönlü güzel milletimiz görmüyor mu sanıyorsunuz? Öyle bir kıskanıyorlar ki. Bugüne kadar açıkça söylemedim ama artık söyleyeceğim. Bizim partimizin kuruluşu 29 Mart değil mi? Pandemiyi bunlar saklayıp saklayıp bizim kuruluş yıl dönümümüzde açıkladılar, ilk virüs çıktı diye. Bakın, bizim mitingimizle aynı gün, aynı saat Adana''da Gençlik Şöleni yapıyor. Kıskanıyorlar belli. Sizin içiniz kalaylı dışınız vayvaylı olabilir, bizim içimiz de dışımız da bir. İçimizde kalaylı dışımız da kalaylı." diye konuştu.

İktidar tarafından TBMM''ye sunular ve kabul edilen yasa teklifini eleştiren Babacan, "Bunlar ne yaptı, Meclis''e bir seçim yasası sundular. Sırf bizim için. Bunlar geçemeyecekler o barajı diye. Biz de ne dedik ''seçim masa başında değil meydanda kazanılır, hodri meydan'' dedik! İstediğinizi yapın, bizi durdurmayı rüyanızda görürsünüz" dedi.

Babacan konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Bugün burada DEVA Partili olmasa da bizimle dayanışma içinde olan, mücadelemize destek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Sizler demokrasi ve atılım yolunda engel tanımadınız. Zorluklar karşısında pes etmediniz. Gazilerin şehrine, yiğitler diyarına da yakışan budur.

Buradan Erdoğan''a sesleniyorum, dur duyuyorum sadece. O krizlerin ortalığı Bahçeli''yi de yanına al, dinle. DEVA Partisi damla damla geliyor, yurdun dört bir yanından geliyoruz. Emaneti teslim almaya geliyoruz.

Gelin, hep beraber kazanalım. Ben milletimiz vicdanına güveniyorum. Gençlik burada biliyorum.

Biz çocuğuna harçlık veremeyen annelerin yanındayız. Biz temel gıda ihtiyaçlarını dahi karşılayamayan emeklilerin, açlık sınırının altındaki asgari ücretle geçinmeye çalışan vatandaşlarımızın yanındayız. Dar gelirli vatandaşımızın, zordaki esnafımızın, maliyetleri karşılayamayan çiftçimizin yanındayız. Biz ''çıkar telefonunu'' denilen, yarınlarını başka yerlerde arayan gençlerimizin yanındayız. Hakları alınıp iade edilmeyen KHK''lılarımızın yanındayız. Hor görülen her vatandaşımızın yanındayız.

Siz ne yapıyorsunuz? Ülke sınırlarını kevgire döndürdünüz. Hesapsız kitapsız geliyorlar, gelmeye de devam ediyorlar. Bunlar ne anlatsak millet yutar sanıyorlar. Nedenini açıklayın diyoruz sadece. Neden yapıyorsunuz bunu?

Tek başına yetkiyi almak istedin, çok istedin. Ekonomiyi gerekçe gösterdin, ne oldu? Patlattın enflasyonu. Senin bu başkanlığındaki 4 yıllık karnende ne var? Fahiş enflasyon, açlık, yoksulluk...

Al işte Gaziantep''teyiz. Fıstığın baklavanın diyarı. Yiyebiliyor musunuz? Hayır, değil mi? Yapıyorsunuz, yiyemiyorsunuz. Bu memleketi bu hale getirdiler işte. İçi boş baklava yapılıyor artık. Ama halkla arasında koruma ordusu olanlar bunları görmüyor. İftar sofralarında güvenlik ordusu yığanlar bilmez. Sarayda oturuyor artık, komşusu yok, bilmiyor.

Çözümün adresi biziz arkadaşlar, DEVA kadroları.

Bunlar esnafı suçlu göstermeye çalışıyorlar. Etiketle mücadele edeceğiz diyorlar, kendinle mücadele et önce. Esnaf perişan.

Bütün dünyada enflasyon var diyorlar. Enflasyon artan ülkelerde, yüzde 2''den yüzde 4''e çıkıyor. Bizim gibi yüzde yüze çıkmıyor.

Madem hikmet imzada, at o imzayı da o enflasyonu düşür, faizi düşür. Ağzıyla kuş tutsa yapamaz. Bu krizin sorumlusu döviz kurunu patlatan Sayın Erdoğan ve ortaklarıdır. Bugün bu ülkede benzin 7-8 lira değilse aradaki fark Sayın Erdoğan''ın farkıdır.

Sayın Erdoğan ne yaptı da bu kuru patlattı. önce Merkez Bankası Başkanı laf dinlemiyor dedi, görevden aldı. Sonra talimat yağdırdı. Sonrasında 130 milyar doları çatır çatır sattılar. Sonda Damat ile el ele verip neyimiz varsa cayır cayır yaktılar.

SWAP anlaşması ile aldıkları dövizleri ne yaptılar. Onu da çatır çatır sattılar. Merkez Bankası''nda şu anda 107 milyar dolar var, eksi 60 milyar dolar borcu var. Bunlar sadece ülkenin bugününü değil, geleceğini de yok ettiler. Sayın Erdoğan ortakları kim, bir yanında her konuşmasında kriz geçiren Bahçeli var, diğer yanında 28 Şubatçı Perinçek var. Üçü kafa kafaya verdiler, başımıza her krizi açtılar. Bu Bahçeli vardı ya 2001 krizi döneminde de iktidarın ortağıydı. Bugün Bahçeli iktidara yine ortak ve yine kriz var. Bundan kriz ortağı diyoruz.

130 milyar doları gündeme getiren benim. Bir cevap verdiler mi, vermediler. Sayın Erdoğan''ın bir cevap verdiğini gördünüz mü? Daha Merkez Bankası''nın arka kapısından döviz satıyorlar. Zararlı alışkanlıkların bataklığına girdiler. Paramızı pul ettiler pul.

123 dolar indir 12 buçuk dolara. Sorunlar büyük ve birlikte yaşıyoruz. DEVA Partisi''nin çözüm politikalarını hazırladık. Bugüne kadar bizim kadar detaylı çözüm önerisi ortaya koyan bir parti yok. Biz her şeyin başı güven diyoruz. Güven olmadan hiçbir şey olmaz.

Biz Türkiye''yi demokrasi ve barışın limanına sağ salim yanaştıracağız. Bu ülkenin her vatandaşı birinci sınıf vatandaşıdır. Hukuku biz ayağa kaldıracağız, demokrasiyi biz yücelteceğiz. DEVA Partisi varsa umut vardır. Türkiye demokrasisi için birlikte koşacağız. Bu iş çözülecek, az kaldı.

Bu ülkenin sorunlarını çözmek için DEVA Partisi''nin mutlaka ama mutlaka iktidarda olması gerekiyor. Bu ekip iki büyük kriz çözdü. Onun için biz çözeceğiz. Çözüm bizde. Bu milleti ekonomik krizden de, hukuk krizinden de siyasi krizinden de biz çıkaracağız."

İlgili Haberler