Yıl: 2004 Yer: Siirt. Başın sağ olsun çocuk. Mekanı cennet olsun. Babasını kaybeden Selçuk Bayraktar’ın paylaştığı o fotoğrafın hikayesi

Yıl: 2004 Yer: Siirt. Başın sağ olsun çocuk. Mekanı cennet olsun. Babasını kaybeden Selçuk Bayraktar’ın paylaştığı o fotoğrafın hikayesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damada Selçuk Bayraktar’ın bugün vefat eden babası iş insanı Özdemir Bayraktar’ın (72) ardından yaptığı hüzün dolu bir paylaşımda bulundu. İşte Bayraktar’ın paylaşımında yer verdiği o fotoğrafın birinin hikayesi…

Başın sağ olsun çocuk. Mekanı cennet olsun

Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar ve Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ın babası BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Bayraktar bugün hayatını kaybetti.

Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar’dan babasının vefatının sosyal medya hesabından fotoğraflı paylaşımda bulundu.

Bayraktar paylaşımında, “Babam, canım, arkadaşım, rehberim, dava yoldaşım Hakk''ın rahmetine yürüdü.. Kanını, canını, sağlığını, varlığını milletimizin tam bağımsızlık mücadelesine vakfetti.. İnna Lillâhi ve İnnâ İleyhi Raciûn O''ndan geldik O''na döneceğiz..!" ifadelerini kullandı.

Selçuk Bayraktar’ın paylaşımında yer verdiği fotoğraflardan birinde İnsansız Hava Araçları’nın (İHA) geliştirilmesi için büyük çaba sarf eden şehit Yarbay Melih Gülova’a da yer alıyor.

İşte Bayraktar’ın paylaştığı o fotoğrafın hikayesi:

Yıl: 2004

Yer: Siirt

İHA’ların ilk denemeleri güvenlik nedeniyle gizlilik içinde yapıldığı yıllar.

Fotoğraftakilar: Haluk Bayraktar, Özdemir Bayraktar, 10 Haziran 2007 tarihinde isteyerek ikinci kez gittiği Şırnak''ta, komutanı olduğu bölgede mayın patlatılması sonucu şehit olan Yarbay Melih Gülova ve Selçuk Bayraktar (Soldan sağa)

GABAR’DA AĞIRLAMIŞ

Sözcü Gazetesi yazarı Soner Yalçın’ın 2016 yılındaki köşe yazısında şehit Yarbay Melih Gülova’dan şöyle bahsetmişti: İHA projesi 2000 yılının başında Şırnak 6. İç Güvenlik Tugayı''na yapılan bir ziyaretle başlamış. Tugaydaki komutanlardan Yarbay Melih Gülova, Özdemir Bayraktar''a şehit kanlarını göstererek teröre karşı teknolojik bir çare bulmaya çalıştığını söylemiş. Bunun üzerine Tugay''ın bulunduğu Gabar Dağı''nın eteklerinde atölye kurulmuş. Bayraktar kardeşler ve mühendisler 2 yıl Gabar''daki atölyede kalarak ve bölgeyi inceleyerek Türk Ordusu''nun ihtiyacı olan Gözcü mini İHA''yı yerinde geliştirmişler. Ancak Yarbay Melih Gülova, 2007 Haziran''ında Şırnak''ta teröristlerce uzaktan patlatılan bir bombayla şehit düşmüş. Özdemir Bayraktar, "Bu projeler bu başarılar aslında onların eseridir. Komutanın vasiyetini tamamladık" ifadelerini kullanmış.

PROJEYİ İLK ÖĞRENEN DÖNEMİN 3. ORDU KOMUTANI HASAN IĞSIZ

Arkaguverte.com internet sitesinde yer alan başka bir fotoğrafta ise Selçuk Bayraktar babası Özdemir Bayraktar ile Projeyi ilk öğrenen ve Melih Ağabey’e yönlendiren dönemin 3’üncü Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız görülüyor.

Öte yandan Özdemir Bayraktar''ın yarın Fatih Camii''nde öğle namazı düzenlenecek cenaze töreni sonrası İstanbul''da toprağa verileceği öğrenildi.

İlgili Haberler