Bakan Çavuşoğlu’ndan İngiltere ziyareti

Bakan Çavuşoğlu’ndan İngiltere ziyareti
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu İngiltere'nin başkenti Londra'ya gerçekleştirdiği ziyarette İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab ile görüştü. Görüşmelerde iki ülke arasındaki ticaret ve sağlık turizminde işbirliği masaya yatırıldı.

Bakan Çavuşoğlu’ndan İngiltere ziyareti

Çavuşoğlu, İngiltere temasları kapsamında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavisi gören Johnson'a nezaket ziyaretinde bulundu. Temaslarının ardından gazetecilere açıklamada bulunan Çavuşoğlu, ilk olarak Birleşik Krallık Parlamentosu Türkiye Grubu Başkanı Jeffrey Donaldson, ardından da mevkidaşı Dominic Raab ile görüştüğünü kaydetti.

Son olarak Başbakan Boris Johnson'a da bir nezaket ziyaretinde bulunduğunu ifade eden Çavuşoğlu, "Kendisini gayet iyi gördük, sağlıklı gördük ve Cumhurbaşkanımızın selamını ilettik. Aynı şekilde kendisine Cumhurbaşkanımızın Türkiye'ye davetini yineledik ve bebeği için tebrik ettik." diye konuştu.

Çavuşoğlu, Tatlıdil Forumu'nun gelecek yıl mart ya da mayıs aylarında gerçekleştirileceğini ve Johnson'ın gelmesi durumunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eş başkanlık yapacağını söyledi.