Bakan Koca 60 yaş üstü başlıyor demişti. Korona aşılarından halen haber yok

Bakan Koca 60 yaş üstü başlıyor demişti. Korona aşılarından halen haber yok
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz hafta 60-65 yaş grubu vatandaşların aşılanmaya başlayacağını açıklamıştı. Ancak haftanın ikinci günü gelmesine rağmen aşılamanın başlamadığı öğrenildi. Çin’in korona virüs aşılarından uzun süredir yeni bir parti Türkiye’ye gelmedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz hafta, 60-65 yaş arası bireylerin aşılanma sürecine ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

"Gelecek haftadan (Bu hafta) itibaren 60-65 yaş grubunun aşılarına başlanacak. Yaşınız 60-65 arasındaysa lütfen telefon mesajlarınızı dikkatle takip edin."

AŞILAMA BAŞLAMADI

Bakan Koca’nın açıklamalarına rağmen 60-65 yaş grubunda aşılanma başlamadığı öğrenildi. Sosyal medyada paylaşım yapan vatandaşlar aşılamaya ilişkin herhangi bir bildirim ya da kendileriyle iletişim sağlanmadığını söyledi.

Hukukçu ve Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Metin Ünlü de Twitter hesabından "60 yaş üstü aşı bu hafta başlıyordu. Hala bir haber yok sayın bakanım." diyerek Sağlık Bakanı Koca’yı paylaşımına etiketledi.

MHRS İLE AŞI RANDEVUSU ALMA

Covid-19 aşı randevusu alabilmek için öncelikle Merkezi Hekim Randevu Sistemi''nin (MHRS) resmi internet adresini açın.

Açılan sayfada e-Devlet ile giriş yapabileceğiniz butona tıklayın ya da üye olduktan sonra siteye giriş yapın. Daha sonra açılan ekranın sağ tarafında yer alan "Hastane randevusu al" butonuna tıklayın.

"Genel Arama" seçeneğini işaretleyin.

"Covid-19 Aşı" seçeneğini işaretleyin.

Açılan ekranda eğer sağlık çalışanı değilseniz "COVID-19 pandemik aşılaması için belirlenen öncelikli grupta değilsiniz. Yeni öncelikli gruplar eklendikçe durumunuz yeniden değerlendirilecektir." uyarısı çıkacaktır. Diğer yaş grupları için randevu tarihleri ilerleyen günlerde belli olacak.

İlgili Haberler