Bakan Şimşek'ten Gabar petrolü açıklaması

Bakan Şimşek'ten Gabar petrolü açıklaması
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Gabar'da üretilen petrolün 2024'te Türkiye'nin petrol ihtiyacının yüzde 10'unu karşılayacağını, böylece cari açığın azalacağı ve rezerv birikiminin hızlanacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 12 Aralık 2022'de Gabar Dağı'nda 150 milyon varillik net petrol rezervine sahip saha keşfedildiğini duyurmuştu. O günden bu yana yapılan çalışmalar doğrultusunda Gabar’da günlük olarak artan petrol üretimi Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın son yaptığı açıklamaya göre, 25 bin varile ulaştı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Gabar petrol sahasında günlük üretimin 25 bin varile ulaşması üzerine Sosyal medya hesabı X’den bir paylaşım yaparak “Gabar'da üretilen petrolün 2024'te Türkiye'nin petrol ihtiyacının yüzde 10'unu karşılayacağını” söyledi.

"TOPLAM PETROL ÜRETİMİ, İHTİYACIMIZIN YÜZDE 18'İNİ KARŞILAYACAK"

Şimşek yaptığı paylaşımda şunları söyledi, "Gabar'daki petrol üretimi 2024'te ülkemiz ihtiyacının yüzde 10'unu karşılayacak. Böylece cari açık kalıcı olarak azalacak ve rezerv birikimi hızlanacak. 2026 itibarıyla toplam petrol üretimi, ihtiyacımızın yüzde 18'ini karşılayacak düzeye ulaşacaktır."

mehmet-simsek1.jpg

İlgili Haberler