Bakan Süleyman Soylu itiraf etti: Bu kadar ağır bir tablo beklemiyorduk

Bakan Süleyman Soylu itiraf etti: Bu kadar ağır bir tablo beklemiyorduk
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Buraya geldiğimizde bu kadar büyük bir ağır tablo beklemiyorduk ama ağır bir tabloyla karşılaştık” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Giresun’daki sel felaketiyle ilgili son bilgileri paylaştı. Dün sel bölgesine gelmeden önce bu kadar ağır bir tablo beklemediklerini belirten Soylu, çöken yolda kaybolan jandarma personelleri ve bir kepçe operatörünü arama çalışmalarının sürdüğünü söyledi:

Bakan Soylu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

“Buraya geldiğimizde bu kadar büyük bir ağır tablo beklemiyorduk ama ağır bir tabloyla karşılaştık. Tirebolu-Doğankent yolunun 12. kilometresinde çöken menfezde 5 Jandarma evladımız ve bir operatör kardeşimiz kaybolmuştu. Onların arama-kurtarma çalışmalarına da eşlik ettik.  Öncelikle ben Giresun’daki vatandaşlarımıza ve diğer ilçelerde bu hasardan etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun demek istiyorum. Sabah itibariyle meseleyi buradaki vatandaşlarımızla görüşmeye çalıştık.

Geldiğimizde 4 anayol kapalıydı bunların üçü açıldı, biri için yol açma çalışmaları sürüyor. 153 vatandaşımız arama kurtarma çalışmalarında kurtarıldı, 11 vatandaşımız kayıp. Şu anda 98 köy yolu kapalı. 78 yerleşim biriminde elektrik yoktu, 40 yerleşim birimine elektrik verildi. Elektrik işlemlerinde zorlanıyoruz çünkü altyapıda büyük bir tahribat meydana geldi. Biraz zorlanacağımızı ifade etmek istiyorum. Tüm kurum ve kuruşlarımızdan 944 personel şu anda afet bölgelerinde çalışıyor. Hastanelere başvuru sayısı 25, şu anda hastanede olan vatandaşımızın sayısı 3. 3 vatandaşımızın 2’si bazı hastalıkları yüzünden sevk edildiler.”

BAKAN KURUM YIKILAN BİNA SAYISINI AÇIKLADI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise yaptığı açıklamada selin gerçekleştiği bölgede yıkılan ve hasar gören bina sayısını açıkladı. 

Bakan Kurum'un açıklamalarından satır başları şöyle:

"Giresun’un yedi ilçesinde sel ve heyelan meydana geldi. Doğankent, Dereli ve Yağlıdere en çok hasar gören ilçelerimiz oldu. Doğankent’te dört, Dereli’de üç, Yağlıdere’de üç olmak üzere 17 bina yıkıldı. 361 bina az hasar gördü. Doğankent’te yağmur ve atık suyu tamamen yenilenecek. Dereli’de 20, Doğankent’te 11 binayı boşaltıyoruz."