Duvarlar çekiçle kırıldı. Okulu arılar bastı gerçek ortaya çıktı

Duvarlar çekiçle kırıldı. Okulu arılar bastı gerçek ortaya çıktı
İstanbul Bakırköy’de özel bir okulun duvarından 50 kilogram bal çıkarıldı. Özel kıyafetli arıcılar ve itfaiye ekipleri tarafından alınan bal, okul yönetimine teslim edildi.

Bakırköy'de duvarlar çekiçle kırıldı. Okulu arılar bastı gerçek ortaya çıktı

DHA''nın haberine göre, Şenlikköy Mahallesi Florya Caddesi üzerinde bulunan özel bir okulun görevlileri, okul bahçesinde çok sayıda arı olmasından şüphelenip yardım istedi. Okula gelen arıcılar, okulun duvarına arıların oğul verdiğini belirledi.

İtfaiye ekiplerinden de yardım alan arıcılar, merdiven ile kovaların bulunduğu yere ulaşarak çekiç ve keski ile duvarı kırdı. Daha sonrasında ise arıların bulunduğu yere körük dumanı sıkılarak kraliçe arıya ulaşıldı. Kraliçe arı ve yavru arıları ayrı ayrı kovanlara koyarak muhafaza altına alan arıcılar, okul duvarından petekleriyle birlikte yaklaşık 50 kilogram bal çıkardı. Bal, okul görevlilerine teslim edildi.

Arıcı Cem Ersever, “Okul yönetimi haber verdi. Arı varmış bahçede. Öğrencilere zarar vermemesi için alınmasını talep etti. Biz de gelerek, aşağıya indirdik. Rahat 50 kilo üzerinde bal çıkarttık. Kraliçe arı ve yavru arıları peteklere aldık. Onları şimdi 5 kilometre uzakta bir lokasyona yerleştireceğiz” dedi.