Mesut Bakkal'ın fendi Altıparmak'ı işte böyle yendi

Mesut Bakkal'ın fendi Altıparmak'ı işte böyle yendi

Kocaelispor da Denizlispor da bir zamanlar Süper Lig''in güçlü iki takımıydı. Bugün 1. ligdeler ve burada da tutunma mücadelesi yapıyorlar. Kocaelispor''un maça başlarken puanı 33; düşme hattının bir basamak üstünde.

Denizlispor ise düşme hattının içinde. 17. sırada ve puanı 30. Bu iki takımın, iki güçlü camianın Süper Lig''de yapacakları puan mücadelesini yazmak isterdim. Bunu da bir gün kaleme almayı dilerim.

Maça Kocaelispor taraftarının büyük desteği ile başladı. Üst üste pozisyonlar da yakaladı. Ama son vuruşlardaki telaş topun kaleye yönelmesini engelledi.

Kocaelispor daha etkili göründüğü anlarda tuzağa düştü. Artık defans güvenliğini de bırakınca golü yedi. 29. dakikada ani bir atakta Denizlispor öne geçti. O ana kadar sahada hemen hemen hiç görünmeyen Kevin Mayi, Assiati''nin pasını alarak ceza alanı içinde boş durumda kaldı ve golünü attı: 0-1. Adam gizli (!) santrfor sanki... Saklandı saklandı, bir çıktı, yapacağını yaptı. Demek ki Denizlispor Teknik Direktörü Mesut Bakkal''ın "çok gizli" silahı!

Golden sonra Kocaelispor yine baskı kurdu kurmasına da pozisyon bulamıyordu bir türlü. Bunun üzerine Teknik Direktör Mehmet Altıparmak, daha fazla beklemedi. 39''da İlyas Kubilay''ı aldı oyuna, Mehmet Taş''ı çıkardı.

Hedefi orta sahada daha etkili olmak, hücuma daha hızlı çıkmaktı sanırım. 43. dakikada da Kocaelispor beraberliği sağladı. Benhur''un şutunda top yine defanstan döndü, ceza alanı dışından Pereira kaleye yolladı. Kalecinin de hatasıyla top Kocaelispor''un beraberlik golü olarak filelerle buluştu: 1-1.

Ama ikinci yarıda Denizlispor yine ani bir kontratak ve atılan uzun topla buluşan Mustafa Çeçenoğlu ile yine geçti. Dakika 50''ydi. Kocaelispor yine ille de gol için bastırırken defansını bu kadar boş bırakmanın faturasını ödedi.

Golün ardından yine bastırdı Kocaelispor. 58''de oyuna alınan Samet''in aynı dakika içinde ceza alanı içinde vurduğu kafa şutunu kaleci Abdulkadir''in mucize kurtarışı maçın en akılda kalan anlarındandı.

Ama hep aynı hatayı yapıp, farklı sonuç beklemek hayal tabi. Kocaelispor bu hatanın faturasını 66 ve 67. dakikalarda yine ödedi. İlk golü atan Kevin Mayi durumu 3-1 yaptı, ikinci golü atan Mustafa Çeçenoğlu da 4-1.

Mustafa Bakkal, 4-1 olunca defansını daha sağlama almak için değişiklikler yaptı. Hem oyuncu açısından, hem de taktik açısından. Bu galibiyet ligde kalma adına çok önemli çünkü, garantiye almak istedi.

Mehmet Altıparmak ise artık ne yapsa nafileydi, çünkü atı alan Üsküdar''ı çoktan geçmişti. Oysa eldeki bir kuş daldaki iki kuştan iyidir diye düşünüp de savunmayı boşverip, hurra atak oynatmasaydı takımını bu maçtan alacağı bir puan bile büyük avantaj sayılabilirdi. Ama fark yedi.

Son dakikada sahanın en çalışkan adamlarından Ömer Şişmanoğlu''nun öne çıkan kalecinin üzerinden kaleye gönderdiği top filelerle buluşunca durum 5-1 oldu ve sonuç Kocaelispor için daha da dramatik hale geldi.

Maç, taraftarların yönetimi ve teknik direktör Mehmet Altıparmak''ı istifaya çağırmasıyla bitti.

Şimdi düşme tehlikesini daha da yakından hissediyor Kocaelispor. Denizlispor için ise can suyu oldu bu.

Yazarın Diğer Yazıları