İstanbul’da da hissedilen deprem meydana geldi. Balıkesir'de deprem oldu İstanbul da sallandı

İstanbul’da da hissedilen deprem meydana geldi. Balıkesir'de deprem oldu İstanbul da sallandı
İstanbul'da hissedilen deprem oldu. Balıkesir'de İstanbul'dan da hissedilen 4,8 şiddetinde bir deprem meydana geldi.

Kandilli tarafından yapılan açıklamaya göre Balıkesir Ayvacık''ta 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Deprem İstanbul, Bursa, Bilecik başta olmak üzere birçok ilde de hissedildi.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, saat 22.31''de merkez üssü Balıkesir''in Dursunbey ilçesi Ayvacık olan 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre Balıkesir Dursunbey’de 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Saat 22.31’de meydana gelen depremin derinliği 11.49 km olarak açıklandı.

AFAD AÇIKLAMA YAPTI

Deprem sonrası AFAD tarafından yapılan açıklamada, “Geçmiş olsun Balıkesir. Dursunbey ilçesine meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen 4,7 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir” denildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, valilik, AFAD ve 112 ekiplerine iletilen olumsuz bir durumun olmadığını bildirdi.

 Bakan Soylu sosyal medya hesabından "Balıkesir Dursunbey''de, 22.31''de gerçekleşen 4,7 büyüklüğünde depremin ardından Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine intikal eden herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır. Ekiplerimiz tarafından saha taraması devam etmektedir. Balıkesirimize ve hemşehrilerimize geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

DURSUNBEY''DEKİ DEPREM BURSA''DA DA HİSSEDİLDİ

Balıkesir''in Dursunbey ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki deprem, Bursa''nın başta dağ ilçeleri olmak üzere Büyükorhan, Harmancık ve Orhaneli olmak üzere tüm ilçelerinde de hissedildi. Depremin ardından birçok kişi sosyal medya hesaplarından evlerinde sallanan avizelerin görüntüsünü paylaştı. Bursa Valiliği’nden alınan bilgiye göre şu ana kadar herhangi bir olumsuzluğun olmadığı bildirildi.

''OLUMSUZ BİR DURUM BULUNMAMAKTADIR''

Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından Bursa Valisi Yakup Canbolat, twitter hesabından paylaşımda bulundu. Vali Canbolat, "Merkez üssü Balıkesir Ayvacık ilçesi olan ve Bursa''mızda da hissedilen deprem dolayısıyla an itibariyle birimlerimize intikal eden bir olumsuz durum bulunmamaktadır. Allah Ülkemizi, Bursa''mızı her türlü felaketten korusun" dedi.

BAKAN KOCA: 112 EKİPLERİMİZ BÖLGEYİ TARAMAK ÜZERE GÖREVLENDİRİLDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:
"Balıkesir''in Dursunbey ilçesinde, 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. 112 Acil ekiplerimiz bölgeyi taramak üzere görevlendirilmiştir. İlk bilgilere göre, endişe verici bir sonuç söz konusu değil. Halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz."