Bamako nerede? Mali hangi kıtada? Bamako neresi? Bamako Mali nerede?

Bamako nerede? Mali hangi kıtada? Bamako neresi? Bamako Mali nerede?
Mali Cumhuriyeti Afrika'da yer alan bir ülkedir ve kıtanın en büyük yedinci ülkesidir. Komşuları ise Cezayir, Nijer, Burkina Faso, Fildişi Sahili, Gine, Senegal ve Moritanya'dır. Başkenti 1.690.471 nüfuslu Bamako'dur. Peki, Bamako nerede? Detaylar haberimizde…

Bamako, Mali'nin en büyük şehridir, Nijer Nehri üzerinde bulunur. Bamako şehri 17. yüzyıl civarlarında kuruldu. Sömürge döneminin ardından ülkede Fransızca resmi dil olarak kullanılıyor. Diğer yandan 13 adet ulusal dil de bulunuyor. Mali ve başkent Bamako hakkında detaylar haberimizde.

MALİ HANGİ KITADA? MALİ NEREDE? BAMAKO MALİ NEREDE?

Mali ya da resmî adıyla Mali Cumhuriyeti, Batı Afrika'da bulunan denize kıyısı olmayan bir ülkedir. Afrika kıtasının en büyük yedinci ülkesi konumundadır. Ülkenin ismi tarihte yer alan Mali İmparatorluğu ile bu imparatorlukta yaşanan Malinkeliler'den esinlenerek konulmuştur. Ayrıca ülkede konuşulan dillerden biri olan Bambaraca'da mali kelimesi su aygırı anlamında kullanılmaktadır.

MALİ COĞRAFİ ÖZELLİKLERİ

Ülkenin deniz seviyesinden yüksekliği ortalama 343 m düzeyindedir. Ülkenin en yüksek noktasını Hombori Toldo Dağı oluşturmakta olup, dağın zirvesi 1.155 m yüksekliktedir. Ülkenin en alçak noktasını ise 23 m ile Sénégal Nehri oluşturmaktadır. Ülkenin toplamda sahip olduğu 7.908 km sınırın 1.359 km'si Cezayir, 1.325 km'si Burkina Faso, 599 km'si Fildişi Sahili, 1.062 km'si Gine, 2.236 km'si Moritanya, 838 km'si Nijer ve 489 km'si ise Senegal ile oluşmaktadır. Ülke, kıta içerisinde kara ülkesi konumunda olduğu için herhangi bir denize kıyısı bulunmamaktadır.