Korkutan açıklama: 250 bin kişilik bir hareketle karşı karşıyayız

Korkutan açıklama: 250 bin kişilik bir hareketle karşı karşıyayız
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İdlib'de yaşanan çatışmalar nedeniyle Türkiye sınırına doğru sivil insanların bir hareketliliği söz konusu olduğunu belirterek, “Yaklaşık 250 bin kişilik bir hareketle karşı karşıyayız.” açıklamasında bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu , Hatay İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü binasında gerçekleştirilen Suriye Görev Gücü Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı öncesinde gazetecilere açıklama yaptı.

Toplantıda İdlib'de yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirme yapacaklarını ifade eden Soylu, "Genel olarak Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Harekatları bölgelerinde hayatın normale dönmesi için hem valilerimiz eliyle belirli bir plan dahilinde aynı zamanda 'Suriye görev gücü' şemsiyesinde çalışmalar sürmektedir.” dedi.

"YAKLAŞIK 250 BİN KİŞİLİK BİR HAREKETLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

Son günlerde İdlib'de birtakım gelişmeler söz konusu olduğunu dile getiren Soylu, “Orada (İdlib'de) yaşanan çatışmalar dolayısıyla özellikle güneyden sınırlarımıza doğru sivil insanların bir hareketliliği söz konusudur. Yaklaşık 250 bin kişilik bir hareketle karşı karşıyayız. Bunu daha önce öngörmüştük ve bunu bir süredir de takip ediyoruz. Buna ilişkin bazı tedbirlere; bu hareketi nerede karşılayacağımıza ve ne gibi insani tedbirler alacağımıza ilişkin birtakım planlamalar yapmıştık." açıklamasında bulundu.

“HER OLUMSUZLUĞUN SİVİLLERE YANSIYAN TARAFLARI VAR”

Suriye meselesinin sadece askeri yanının olmadığını, bu işin bir sivil tarafının da bulunduğunu vurgulayan Soylu, "Çatışmalar, istikrarsızlık ve diğer sorunlar, alt yapıya gelen zararlar, sivil yaşamın sürdüğü bölgelerde cereyan etmektedir. Dolayısıyla burada yaşanan her olumsuzluğun maalesef sivillere yansıyan tarafı da var. Bu gelişmelerin siviller açısından nasıl etki yapacağının planlanması ve uygularken de hassasiyet gösterilmesi gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.