Kim bu önceden tüyo alıp milyonları kazananlar

Kim bu önceden tüyo alıp milyonları kazananlar
AKP’li 45 milletvekilinin TBMM’ye sunduğu Bankacılık Kanunu'nda değişiklik içeren teklif sonrası kayyum atanan şirketlerin hisseleri tavan yaptı. Ve gelen soru ise bu hisseleri kimler satın aldı?

Herşey Meclis'e verilen teklifle başladı

Ak Partili 45 milletvekili dün TBMM’ye Bankacılık Kanunu''nda değişiklik içeren bir yasa teklifi sundu.Patronlar Dünyası''nda yer alan habere göre bu teklifle, TMSF’nin el koyduğu şirketlerde pay sahibi olan ve mahkemelerce kaçak kararı verilen kişiler artık hak iddia edemeyecek

.Firari kişilerin paylarının satışına ve feshi ile tasfiyesine imkân sağlayan bu düzenleme ile yetki TMSF’ye geçiyor.Bu düzenlemeyle kayyum atanan şirketlerde 2016’dan bu yana yapılmayan kar dağılımı da yapılabilecek.TBMM’ye sunulan kanun teklifiyle birlikte kayyum atanan FETÖ firarilerinin sahibi olduğu şirket hisseleri tavan yaptı.

FİRARİ AKIN İPEK’İN ŞİRKETLERİ TAVAN

Bankacılık Kanunu''nda yapılması planlanan değişiklikle İngiltere''ye kaçan Akın İpek''in kayyum atanan şirket hisseleri de değer gördü.Borsa İstanbul’da değer gören Koza İpek Holding’e bağlı Koza Madencilik, İpek Doğal Enerji ve Koza altın şirketleri borsa açılır açılmaz tavan yaptı.

Borsa’da değer gören Koza Madencilik yüzde 8.74, İpek Doğal Enerji yüzde 7.73 artarken Koza Altın ise yüzde 9.01’lik artış gösterdi.Bu hisse senetleri, 2016 yılından bu yana değer kaybediyor. Dün AKP’li 45 vekilin kanun teklifiyle bugün borsada yüksek bir değer kazandı.Bu durum akıllara şu soruyu getirdi: Bu kanun teklifini önceden haber alıp kimler hisse senetlerini alarak yüksek miktarda kâr sağladılar?

TBMM’ye sunulan Bankacılık Kanunu’nda yapılması planlanan teklifi imzaya AKP Denizli Milletvekili Nilgün Ök açtı.

Teklife imza koyan diğer AKP’li vekiller şöyle:

Cemil Yaman, Öznur Çalık, Erol Kavuncu, Ahmet Tan, Abdullah Güler, İbrahim Aydemir, Radiye Sezer Katırcıoğlu, İsmail Kaya, Ahmet Çakır, Lütfiye Selva Çam, Ahmet Çakır, Fatma Betül Sayan Kaya, Ekrem Çelebi, Sait Kirazoğlu, İsmail Güneş, Tülay Kaynarca, Kemal Çelik, Adil Çelik, Zafer Işık, Murat Baybatur, Mehmet Altay, İbrahim Aydın, Yavuz Ergun, İffet Polat, Semiha Ekinci, Çiğdem Erdoğan Atabek, Ahmet Akay, Semra Kaplan Kıvırcık, Mehmet Ali Özkan, Çiğdem Koncagül, Ramazan Can, Halis Dalkılıç, Hüseyin Yayman, İbrahim Yurduseven, Tahir Akyürek, Yusuf Başer, Veysel Eroğlu, Yavuz Subaşı, Metin Yavuz, Yaşar Kırkpınar, Cemal Bekle, Cihan Pektaş, Mehmet Habib Soluk, Orhan Yegin, Selim Gültekin, Necip Nasır.

İlgili Haberler