Yere dökülen unlarla lavaş yapılan fırının sahibinin iddiaları sonrası mülk sahibi ve görüntüleri çeken kişi konuştu

Yere dökülen unlarla lavaş yapılan fırının sahibinin iddiaları sonrası mülk sahibi ve görüntüleri çeken kişi konuştu
Edirne'de yere düşen unlarla lavaş yapılan fırının sahibi videonun mülk sahibi tarafından şantaj amacıyla çekildiğini iddia etmesi sonrası mülk sahibi ve görüntüleri çeken kişi konuştu.

DHA/İHA
Edirne’de yere dökülen unların kürekle toplanıp lavaş yapıldığı fırının sahibi Onur Mersin’in iddiaları sonrası dükkan sahibi Sabri Kök ve görüntüleri çeken Birol Çakan açıklamalarda bulundu.

Kök, şu açıklamalarda bulundu: "Görüntülerde göründüğü gibi oradaki çalışma ortamı şort ve atletle. Fırında çalışan arkadaşım videoyu çektiğinde bana gösterdi ben de fırının sahibine uyarılarda bulundum. Fırının sahibi bana ''diğer fırınlarda neler oluyor biliyor musun. İstediğin yere şikayet et'' cevabını verdi. Edirne halkının sağlığı için kiradan vazgeçerek şikayette bulundum. Kira sözleşmesinde kira bedeli 500 TL ama anlaşmamız 2 bin TL. Stopaj ücreti ödenmesin diye öyle bir hata yaptık."



"BU GÖRÜNTÜLERİ MİDEM KALDIRMIYORDU"
Fırında çalıştığı süre zarfında çalışma ortamını video çektiğini söyleyen Birol Çakan da şu iddialarda bulundu: "2 ay çalıştım orada. Çalıştığım dönemde bu görüntüleri çok görüyordum. Midem kaldırmıyordu. Bu Edirne''ye yapılan vicdansızlık. Para kazanmak için insan sağlığıyla oynanmamalı. Üretilen ekmekler yerlerde sayılıyor. Dökülen unlar bir yerde toplanıp eleniyor ardından o un tekrar üretimde kullanıyor. Yerlerde çöp ve izmaritler var. Ben orada 100 TL yevmiye ile çalışıyordum kime rüşvet vereceğim. Atlet, şort ve terlik giyin çocuklar mı diyeceğim. Buna kimse inanmaz."

FIRINCI VİDEONUN KURGU OLDUĞUNU İLERİ SÜRMÜŞTÜ
Fırının sahibi Onur Mersin, videonun kurgu olduğunu öne sürüp, "Bu video tamamen yalan. Mülk sahibinin bana oynadığı bir oyun. İşçilerimi yalandan kandırarak yaptı bu şeyi. O zamanlar aramız iyiydi. Bu video zaten 6- 7 ay önce çekildi. Bu şahıs, bana 6-7 aydır şantaj uyguluyor. Bu videoyu çektiğinde elemanlara, ''Yalandan Onur''a gösterelim, korkutma amaçlı'' dedi. Arkadaş arasındaki ilişkiler aracılığıyla öyle yapıldı. Bu videoyu çekince o un zaten kullanılmadı. O un çöpe döküldü. O un zaten kullanılmaz. Kullanılırsa zaten lavaş parçalanır, dağılır. Ayrıca hijyene uygun değil. Arkadaşlarla konuşmadan ses kaydı da mevcut" dedi.


“PARAYI VERMEYİNCE VİDEOYU YAYINLADI”
Videonun yayınlanmasının ardından işletmesine 20 bin TL ceza kesildiğini söyleyen Mersin, "Şantaja ''artık yeter'' dedim. Benden haddinden fazla şey istemeye başladı. Yemek istemeye başladı, kız arkadaşıyla gidecek, ''Buradan bana yemek söyleyin'', evine gidiyorduk ''malzemeleri getirin gelin''. Kirayı 3-4 katına çıkardı. Artık yeter, insanın bir yerde dayanma noktası var. Parayı vermeyince bu videoyu yayınladı. Kirasını veriyorum ama şantajı uyguladıktan sonra fazla kira vermemeye başladım" ifadelerini kullandı.

“1 AY ÖNCE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUM”
Videonun yayınlanmasının ardından psikolojisinin bozulduğunu söyleyen Mersin, "Ticari hayatım acayip etkilendi. İşlerimde düşüş oldu. Bununla ilgili adli yola da başvurmuştum. Bu olay zaten 1 ay önceden ateşlendi. 1 ay önce suç duyurusunda bulundum. Mahkemeye verdik, karar yargının. Ekmekle oynamak bu kadar kolay olmamalı. Buradan 100 kişi ekmek yiyor. Burada çalışanlar, aileleri, benden mal alanlar. Hatta 100 kişi değil, binlerce kişi ekmek yiyor. Şu ana kadar bir kişi bile zehirlenmedi. Hijyenik olmasa zaten doğal yollarla bir zehirlenme olurdu" dedi.

İlgili Haberler