Başbakan'dan Abdulkadir Selvi'ye: Darbe ne zaman oluyor?

Başbakan'dan Abdulkadir Selvi'ye: Darbe ne zaman oluyor?
Başbakan Yıldırım, gazeteci Selvi'ye "darbe ne zaman olacak?" diye sordu.

Hükümete yakınlığıyla bilinen Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, geçtiğimiz gün köşesinde FETÖ'cülerin yeni darbe hazırlığında olduklarını iddia etmiş ve kendi aralarında 15 Haziran tarihini konuştuklarını aktarmıştı. Başbakan Binali Yıldırım'ın kendisini gördüğünde espirili bir dille "darbe ne zaman olacak?" diye sorduğunu, kendisinin de "Allah korusun" diye yanıt verdiğini yazdı.

Abdulkadir Selvi'nin "Darbe tehdidinden kabine değişikliğine kulisler" başlığıyla yayımlanan (7 Haziran 2017) yazısının ilgili bölümü şöyle:

Meclis'te AK Parti grubu öncesindeydi. Bakanlarla, milletvekilleriyle sohbet ediyorduk. Etrafında kalabalık bir heyetle Başbakan göründü.

Bizim bulunduğumuz bölüme gelince esprili bir şekilde, “Darbe ne zaman oluyor”dedi.

“Allah korusun” diye karşılık verdim. Bunun üzerine, “Darbe yapacak olan tarih verir mi?” diye konuştu. “Bu sefer bir tarihten söz etmişler” dedim.

Rodos’ta FETÖ’cü kaçakların, “15 Haziran’a kadar ne olacağını göreceğiz. Bu sefer çok kan akacak. Bayramı kimin yapacağını göreceğiz” sözleri, darbe tehdidini yeniden gündemimize soktu.

Darbe paranoyası içinde yaşayamayız. Süratle normalleşmemiz gerekiyor. Ama bu dikkatli olmaya engel değil. 15 Temmuz’dan önce FETÖ’cülerin darbe yapma kapasitesi var mı konusu gündeme geldiğinde, “Mümkün değil, o güçleri yok”diye kestirip atılmasaydı,15 Temmuz yaşanmayabilirdi.

Başbakan’ın da ifade ettiği gibi darbeler tarih vererek yapılmıyor. Ama  15 Temmuz’da Binbaşı O.K.’nın ihbarında olduğu gibi bazı sızıntılar da olmuyor değil. 27 Mayıs’ta, 12 Mart’ta ve 12 Eylül’de MİT darbenin göbeğinde yer aldığı için başbakanlara haber vermemişti. Demirel, “MİT darbeyi bana haber vermedi”demişti her defasında. 12 Mart’ı enişteden değil, İran şahından öğrendik. Şah Rıza Pehlevi, Dışişleri Bakanı İhsan Sabri Çağlayangil’i acil koduyla Tahran’a çağırıp, darbenin haberini vermişti. Çünkü MİT Müsteşarı Fuat Doğu, 12 Mart’ı planlayanlar arasındaydı. Başbakan Demirel’i arayarak istifasını istemişti.

 

 

İlgili Haberler