Anadolu Efes - Pınar Karşıyaka maçında tüm gözler hakemlerde olacak

Anadolu Efes - Pınar Karşıyaka maçında tüm gözler hakemlerde olacak
Basketbolda dev mücadele öncesi nefesler tutuldu.

Basketbol Süper Ligi’nde çeyrek final serisinde üçüncü maçta Anadolu Efes, Pınar Karşıyaka’yı konuk ediyor.

Sinan Erdem Spor Salonu’ndaki karşılaşma saat 19.00’da başlayacak. Maçı kazanan taraf adını yarı finale yazdıracak.

Eşleşmenin İstanbul’daki ilk maçını 90-66’lık skorla Anadolu Efes kazanırken İzmir’deki rövanşı ise Karşıyaka 79-73’lük skorla kazanmış ve seriyi 1-1’e getirmişti.

Serinin son maçını kazanan ekip Bahçeşehir Koleji’ni seride 2-0’la geçen Galatasaray NEF’in rakibi olacak.

Anadolu Efes seriyi geçmesi halinde yarı finalde de ev sahibi avantajına sahip olacakken Pınar Karşıyaka turu geçmesi halinde ise Galatasaray ev sahibi avantajına sahip olacak. Anadolu Efes – Pınar Karşıyaka maçı TRT Spor ekranlarından yayınlanacak.

TÜM GÖZLER HAKEMLERDE

Çeyrek finaldeki son maçta tüm gözler hakemlerde olacak.

Anadolu Efes’in İzmir’de Karşıyaka’ya 79-73 yenilerek serinin 1-1’e gelmesinin ardından erteleme krizi yaşanmıştı.

Anadolu Efes, Karşıyaka maçından 4 gün sonra Belgrad’daki Final Four''u işaret ederek Türkiye Basketbol Federasyonu''na erteleme talebinde bulunmuştu. 

Daha önce Karşıyaka ve birçok Süper Lig ekibinin benzer durumlardaki erteleme taleplerine olumlu yanıt vermeyen TBF''nin bu kararı sonrası Pınar Karşıyaka yönetimi tepki göstermiş ve internet sitesinden yaptığı açıklamada şu görüşlere yer vermişti:

“SAHADA SAVAŞARAK KAZANDIK”

"ING Basketbol Süper Ligi çeyrek final Play-Off ikinci maçını Anadolu Efes gibi çok daha başka hedefler için kurulmuş dev bir kadroya karşı İzmirde taraftarımızın da muhteşem desteği ile sahada savaşarak ve hak ederek kazandık. Diğer yandan normal sezon devam ederken, üstelik EuroLeague Dörtlü Finali ile EuroCup finali de göz önünde bulundurularak önceden açıklanmış olan programa rağmen maalesef ki maçın ardından gece yarısı Play-Off çeyrek final serisinin üçüncü maçının ertelendiği haberini aldık.

“SERİ OLMAKTAN ÇIKTI!”

Adı üzerinde SERİ olarak oynanan Play-Off, bu karar ile seri olmaktan çıkmış oldu. Günler öncesinden olası üçüncü maçın nerede oynanacağı belliyken, tüm olası senaryolar alenen ortadayken, ikinci maçın ardından alınan bu karar ve halen açıklanamayan yeni maç tarihi bize, tüm kurgunun bu serinin 2 0 biteceği öngörüsü ya da daha kötüsü biteceği planlaması üzerine kurulu olduğunu düşündürmektedir.

“ÜZÜNTÜ VE ŞAŞKINLIKLA…”

Kaldı ki bu düşünce bizi her iki maçta da sahada gördüğümüz hakem yönetiminin, hata olarak addettiğimiz birçok kararın altında başka bir sebep olduğunu düşünmeye sevk etmektedir.

Üzüntüyle ve şaşkınlıkla karşıladığımız bir diğer nokta, tarafımızla önceden paylaşılmamış olan bir ihtimalin gerek yayıncı kuruluş yorumcuları, gerekse de rakip takım mensupları tarafından dile getiriliyor olmuş olmasıdır. Tüm basketbol kamuoyu ile beraber, tarafımızla da yeni programın paylaşılmasını beklemekte olmakla birlikte, konuya ilişkin detayları rakibimizin sosyal medya hesaplarını takip ederek almamızın gerekli olup olmadığı hakkında da merak içerisindeyiz.

İlgili Haberler