Başkonsolosluktan skandal israf!

Başkonsolosluktan skandal israf!
Almanya’nın Frankfurt şehrinde bulunan Türkiye’ye ait eski konsolosluk binasının 9 senedir boş olmasına rağmen, Türk Başkonsolosluğunun şehirdeki iki ayrı binaya ayda on binlerce avro kira ödediği ortaya çıktı.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Almanya’nın Frankfurt şehrinde, eski Türk konsolosluk binasının boş olmasına rağmen kira ödenmesini TBMM gündemine taşıdı.

Dışişleri Bakanlığı'na bir soru önergesi veren Öztunç, Frankfurt’ta, Zeppelinallee 17 adresindeki binanın 9 senedir neden satılmadığını veya kiraya verilmediğini sordu. Öztunç, soru önergesinde söz konusu binanın TÜRGEV'e tahsis edilmesinin düşünüldüğü yönündeki iddialara da açıklık getirilmesini istedi.

BAKANLIK NE KADAR KİRA ÖDENDİĞİNİ AÇIKLAMADI

Dışişleri Bakanlığı tarafından Ali Öztunç'a verilen yanıtta, binanın eski olduğu için boşaltıldığı ve bir bina veya arsa ile takas edilmesi konusundaki çalışmaların devam ettiği kaydedildi. Bakanlık, diğer binalara ne kadar kira ödendiğine ilişkin açıklama yapmaktan kaçınırken, takass çalışmalarının 9 senedir neden tamamlanamadığı yönündeki soruyu da yanıtsız bıraktı.

“BİR BİNA 9 SENEDİR KİRAYA VERİLEMEZ Mİ?”

Bu durumun, kamu yönetimindeki kaynak israfına bir örnek olduğunu belirten CHP Milletvekili Ali Öztunç, "Bir bina, 9 senedir satılamaz veya kiraya verilemez mi? Boşaltılır boşaltılmaz değerlendirilse, o paranın faiziyle bile yeni bir bina alınabilirdi. Bakanlık yetkilileri, kendi binaları olsa bırakın 9 seneyi, 9 ay hatta 9 gün bile bile boş tutmak istemezler. Ancak söz konusu kamu kaynakları olunca, Frankfurt'un en güzel yerinde, devletin binası bomboş dururken, 2 farklı binaya on binlerce avro kira ödeniyor. Bu yoksul halkın parasını bu şekilde sokağa saçmak doğru mu? Bu kaynak israfının hesabını kim verecek? Cumhuriyet savcılarını ve Sayıştay'ı göreve davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler