Bayern Münih’ten James Rodriguez kararı

Bayern Münih’ten James Rodriguez kararı
Bayern Münih, Real Madrid’den 2 seneliğine kiraladığı James Rodriguez için kararını verdi. Bavyera ekibi, yıldız oyuncu ile yeni sözleşme imzalamayacak. Böylece James Rordiguez’in Bayern macerası sona erdi.

Bayern Münih, 2017 yazında Real Madrid'den satın alma opsiyonuyla birlikte iki yıllığına kiralık olarak kadrosuna kattığı James Rodriguez ile yollarını ayırma kararı aldı.

Bayern Münih Kulübü CEO'su Karl-Heinz Rummenigge, Sport1'e yaptığı açıklamalarda, "Prensip olarak bu kararı daha önceden vermiştik. James, sezon sona ermeden bana gelip satın alma opsiyonunu kullanmamamızı istedi. Ardından geçen hafta da menajeri Jorge Mendes bunun için aradı. Oyuncunun bir isteği olmadan bu opsiyonu kullanmanın bir anlamı yok. Düzenli forma giyme garantisi veremediğiniz bir oyuncu için de 42 milyon euro ödeyemezsiniz." dedi.

James Rodriguez'in oyun yapısını çok beğendiğini ve kaliteli bir isim olduğunu da belirten Rummenigge, Kolombiyalı oyuncunun bu kararı almasının sebebini ise şöyle açıkladı: "Bize her maçta oynamak istediğini ancak bunu garanti olarak görmediğini söyledi." diye konuştu.

İki yıllık kiralama bedeli olarak 10 milyon euro ödenen 27 yaşındaki futbolcu, Bayern Münih forması altında iki sezonda çıktığı 67 resmi maçta 15 gol atıp 19 da asist yapmıştı.

Rodriguez'in Real Madrid ile ise 2021 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.