Dolarda düşüş devam eder mi BDDK’nın hamlesinin ardından bankalar makası açtı

Dolarda düşüş devam eder mi BDDK’nın hamlesinin ardından bankalar makası açtı
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun beklenmedik hamlesiyle birlikte düşüş yaşayan dolar 16 lira 50 kuruşu görmesinin ardından bankalarda alım satım arasındaki makas açıldı. Dolar daha düşür mi sorusu gündeme geldi. Analistlere göre 21 Aralık'ta yaşanan sert düşüş beklenmiyor.

BDDK''dan beklenmedik hamlesinin ardından dolarda şok düşüş yaşandı. 16.50''ye kadar gerileyen dolar şu anda 16.89''dan işlem görüyor. Paramedya''nın haberine göre yaşanan bu düşüşün ardından bankalardan hamle geldi, alım ve satımda makası iyice açtığı belirtiliyor. Bazı bankalar Dolar kurunu 14900, satış kurunu ise 17.500’e çekerken, bazı bankalarda ise işlem yapılamıyor.Söz konusu işlem yapılamamasının yoğunluktan mı yoksa bankaların riske girmek istememesinden mi kaynaklandığı bilinmiyor ama dolar 16 lira 89 kuruştan işlem görünüyor

NEREDEN DÖNER?

Analistler dolarda 21 Aralık’ta yaşanan bir düşüş gibi sert hareket beklemiyorlar. Ancak hafta içerisinde şirketlerin net satışları dolarda hangi seviyede denge bulacağını belirleyecek. 15 milyon dolar üstü döviz varlığı bulunan şirketler kredi kullanamayacak. Bu nedenle döviz satmak zorunda kalacaklar. bazı analistler 10 milyar dolara yakın bir satış bekliyor.

Bilindiği gibi, faiz ile enflasyon arasındaki 50 puanın üzerindeki fark, şirketlerin kendi paralarıyla döviz almalarına ticari faaliyetleri için de bankadan ucuz kredi kullanmalarına neden olmuştu.

İlgili Haberler