Bedelli askerlik celp tarihleri açıklandı! Bedelli son dakika

Bedelli askerlik celp tarihleri açıklandı! Bedelli son dakika
Milli Savunma Bakanlığı merakla beklenen bedelli askerlik celp dönemleri tarihlerini açıkladı. Bedelli askerlik celp dönemleri ve sevk tarihi sonuçlarını buradan öğrenebilirsiniz. Sevk başlangıç ve bitiş tarihi nedir araştırılıyor.

Bedelli askerlikte son dakika. Hulusi Akar bedelli askerlik celp dönemi tarihlerini açıkladı. Akar, "(Bedelli askerlik) Şu ana kadar bize müracaat eden toplam 634 bin 415 gencimiz işlemlerini tamamladı.  Celp dönemleri ilan edilen yükümlülerin yoklamalarını celp dönemleri için belirlenen ve e-Devlet'te kişisel olarak belirtilen yoklama tarihine kadar tamamlaması gerekecek. Gerekli işlemlerini süresi içerisinde tamamlamayan yükümlüler bedelli askerlik kapsamı dışına çıkartılacak. 

Milli Savunma Bakanlığınca belirlenen celp dönemleri Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu ve ulusal yayın yapan radyo ve televizyon kanalları ile “www.asal.msb.gov.tr” adresinden duyuruldu. Yapılacak duyuru Askerlik Kanunu'nun 25 ve 45'inci maddeleri gereği yükümlülere tebliğ mahiyetinde olacak.

BEDELLİ ASKERLİK CELP DÖNEMİ SONUÇLARI

Bedelli askerlik celp dönemini e-devlet üzerinden öğrenebilirsiniz.  https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/ tıklayarak anasayfada duyurular kısmından ve ya bedelli askerliğe ilişkin celp ve sevk tarihleri www.turkiye.gov.tr adresinde  hangi tarihte askerlik yapacağınızı öğrenebileceksiniz.

BEDELLİ ASKERLİK CELP TARİHLERİ

Bakan Akar celp tarihleri hakkında: "Gençlerimizin bedelli askerlik kapsamındaki eğitim çalışmaları 24 Kasım 2018 ile 7 Şubat 2020 arasında toplam 37 celpte icra edilecek. Önümüzdeki hafta gençlerimizin ne zaman, hangi ilde, hangi birlikte temel eğitim görevini yapacakları kamuoyuyla paylaşılacak." dedi.  Bu zamana kadar iki celp döneminde toplam 54 bin 36 yükümlünün bedelli askerlik temel eğitimini tamamladığını, üçüncü celp dönemindeki 13 bin 555 yükümlünün de yarın temel eğitim safhasını tamamlayarak terhis olacaklarını söyledi.  Bunların dışında kalan yükümlülerin bedelli askerlik kapsamında yapacakları eğitim çalışmalarının 24 Kasım 2018 ile 7 Şubat 2020 arasında toplam 37 celp halinde yapılacağını kaydeden Bakan Akar, “Bu gençlerimizin eğitim faaliyetleri 48 ilimizde kara, deniz ve hava ile Jandarma Genel Komutanlığına ait toplam 92 birliğimizde gerçekleşecek. Bunlarla ilgili çalışmalarımız son aşamasına geldi. Önümüzdeki hafta bu gençlerimizin ne zaman, hangi ilde, hangi birlikte temel eğitim görevini yapacakları kamuoyuyla paylaşılacaktır" dedi.  Bakan Akar, Hakkari Süngü Tepe Üs Bölgesi'nde yaşanan patlamayla ilişkin Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan idari ve teknik soruşturmanın yakında tamamlanacağını, rapor kendilerine ulaştığında kamuoyu ile paylaşacaklarını kaydetti. 

TEK TİP ASKERLİK UYGULAMASI GELECEK Mİ?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, geçtiğimiz günlerde yeni askerlik sistemiyle ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Yeni sisteme ilişkin çalışmaların yoğun şekilde sürdürüldüğünü belirten Akar, "Önümüzdeki günlerde bu tamamlanacak ve bundan sonra ülkemizin, kamuoyunun gündeminden mümkünse bu bedellidir, dövizlidir, 6 ay mıdır, 7 ay mıdır, asteğmendir, üsteğmendir lafını çıkarıp bunu bir zemine oturtma gayretimiz sürüyor" dedi.

Bedelli askerlikte son dakika gelişmeleri için buradan takip edebilirsiniz.

BEDELLİ ASKERLİK SEVK BAŞLANGIÇ VE BİTİŞ TARİHİ NEDİR?

Askerlik başvurusu yapan ya da askerlik çağında olan erkekler için düzenlenen belgelerde bulunan sevk başlangıç tarihi ifadesi, askerlik yapacak kişinin askerlik görevini yapacağı birliğe teslim olacağı tarihin başlangıcını belirtiyor. Sevk bitiş tarihi ise askerlik yapacak kişinin askerlik görevini yapacağı birliğe teslim olacağı tarihin bitişini belirtiyor.

Bedelli askerlik tüm celp dönemleri için gerekli bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.