Bedelli askerlik sevk başlangıç tarihi nedir?

Bedelli askerlik sevk başlangıç tarihi nedir?
Bedelli askerlik sonuçları açıklanmasının ardından sevk başlangıç tarihi ve sevk bitiş tarihi nedir? Soruları da beraberinde sorulmaya başlandı. İşte cevabı...

Bedelli askerlik sevk başlangıç tarihi ve sevk bitiş tarihi nedir? Bugün sıkça aranılan konulardan biri oldu. Sevk başlangıç tarihi ve sevk bitiş tarihi tezkere mi demek oluyor? Milli Savunma Bakanlığı tüm celp dönemlerini açıklamasının hemen ardından vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı. 

SEVK BAŞLANGIÇ VE BİTİŞ TARİHİ NEDİR?

Askerlik başvurusu yapan ya da askerlik çağında olan erkekler için düzenlenen belgelerde bulunan sevk başlangıç tarihi ifadesi, askerlik yapacak kişinin askerlik görevini yapacağı birliğe teslim olacağı tarihin başlangıcını belirtiyor. Sevk bitiş tarihi ise askerlik yapacak kişinin askerlik görevini yapacağı birliğe teslim olacağı tarihin bitişini belirtiyor.

BEDELLİ ASKERLİK CELP DÖNEMİ SORUGULA

BEDELLİ ASKERLİKTE SEVK TARİHİNE DİKKAT

Sevk başlangıç tarihi ve sevk bitiş tarihi tezkere mi demek oluyor? Bedelli askerlik görevini icra etmek için birliklerine teslim olacak kişilerin sevk işlemleri, 'sevk başlangıç' tarihi itibarı ile başlıyor. Askerlerin birliklerine teslim olacakları gün ise, 'sevk tarihi' bölümünde belirtilen tarih oluyor.