Bedri Gencer'den skandal deprem çıkışı: "Çocuk evlilikleri yasaklandı..."

Bedri Gencer'den skandal deprem çıkışı: "Çocuk evlilikleri yasaklandı..."
Yıldız Teknik Üniversitesi profesörü Bedri Gencer, Elazığ'da meydana gelen ve 41 vatandaşımızın ölümüne neden olan deprem için skandal bir çıkışta bulundu. Gencer, depremin Elazığ'ı vurmasını çocuk yaşta evliliğin yasaklanmasına yordu.

Yıldız Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü profesörü Bedri Gencer, Elazığ'da 41 vatandaşımızın canına mal olan 6.8 şiddetindeki depremin ardından skandal bir paylaşımda bulundu.

Çocuk yaşta evliliği savunan Gencer, depremin nedeninin erken yaşta evlilik yasaklandığı için gerçekleştiğini savundu.

Sözde profesör Gencer, gelen tepkilerin ardından kaldırmak zorunda kaldığı paylaşımında "Gayretullaha dokunmak edebiyat değildir. AIDS, ebola virüsü… Avustralya, Çin gayretullaha dokundu azap geldi. Maazallah, biz de zinayı, livatayı yasallaştırarak, Allah’ın helal kıldığı yaşta evliliği tecavüz sayarak, mutlu yuvaları bozarak gayretullaha dokunmayalım. Az kaldı" ifadelerine yer vermişti.

"HADİS ADINI KOYDUKLARI İFTİRALARLA"

Öte yandan Bedri Gencer son olarak,  deprem sonrası, enkaz altından kurtarılan Hatun Teyze’nin çıkarılmadan önce başörtüsü istediği anları paylaşarak "İffet ve iman" göndermesi yaptı. Gencer’in paylaşımlarına İlahiyatçı Mustafa İslamoğlu’ndan cevap geldi.

İslamoğlu, Gencer’in paylaşımını alıntılayarak; "Ayetlere şehvet hapı muamelesi yapan kafayla, bu kafa arasında hiçbir fark yok. Bu kafa ayetlere bulaşmamalı. Onlar “zina yayılınca deprem çoğalır” türü hadis adını koydukları iftiralarla oynamaya devam etmeliler. Kur’an inşaat takviye aleti değil, sorumluluk/takva rehberidir" dedi.

İlgili Haberler