''Beka sorunu var diyenlerin beyin sorunu var''

''Beka sorunu var diyenlerin beyin sorunu var''
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener “Memleket gezileri” kapsamında Trabzon’a gitti. Akşener’in Trabzon'da ikinci durağı Trabzon’un Akçaabat ilçesi oldu. İYİ Parti lideri Akşener’e, İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Yerel Yönetimler Başkanı Metin Ergun, Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Sakarya milletvekili Ümit Dikbayır, Ankara milletvekili Koray Aydın, İstanbul milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan eşlik etti.

Trabzon’un Yomra ilçesinden sonra Akçaabat’taki esnafla bir araya gelen Akşener, bir dokundu bin ah işitti. Bir giyim mağazasına giren Akşener dükkan sahibine “İşler nasıl, geçinebiliyor musunuz?” diye sordu. İşletmeci ise “Sıfıra sıfır elde var sıfır. İşler kötü, anlatılamayacak kadar kötü. Millet karnını doyurma peşinde, kılık kıfayeti önemsemiyor. Size oy verebileceğimiz seçimi bekliyoruz. AKP’nin son 2 dönemi gerçekten çok kötüydü. Küçük esnaf bitmiş durumda. BAĞKUR primi artmasın dedik arttı, stopaj alınmasın dedik alındı, faizsiz kredi verilsin dedik verilmedi, elektrik faturalarını öteleyin dedik o oda olmadı. Biz ne yapalım?” dedi. 

HER DÜKKANDA BİR BAŞKA PROBLEM

Akşener’in bir sonraki durağı ise beyaz eşya satan bir dükkan oldu. Hiçbir yardım paketinden faydalanamadığını belirten esnaf, “Zincir marketler ocak, fırın da satmaya başladı. Bir dükkan hem süt hem hem de ocak nasıl satabilir? O zaman küçük esnaflar komple kapatsın dükkanları” diyerek sisteme dair eleştirilerini dile getirdi. Ben çok eski olduğum için kredi borcum yok ama yeni açılan dükkanlarının hepsinin kredi borcu var. Bir diğer problem ise küçük ev eşyalarının internette satılması. Küçük ev aletlerini biz hiç satamaz olduk” dedi.

“BU ÜLKEDE BEKA SORUNU YOK BEYİN SORUNU VAR”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Akçaabat ilçesindeki gezisi sırasında bir vatandaş “Bu ülkede beka sorunu yok beyin sorunu var. Ben beka sorunu var diyenlere inanmıyorum, vatandaştan sürekli fedakarlık beklediler millet aşından kıstı, vergisini verdi ama ben hiçbir bakanın milletvekilinin fedakarlık yaptığını göremedim. En lüks yemekleri yediler, en iyi arabalara bindiler” diyerek iktidara tepkisini gösterdi.