Kara Kartal İnönü'den önce F.Bahçe'yi yıktı

Kara Kartal İnönü'den önce F.Bahçe'yi yıktı
Kara Kartal İnönü'den önce F.Bahçe'yi yıktı

Heyecan yağmuru şeklinde geçen İnönü'deki son derbide Beşiktaş ezeli rakibini Olcay'ın son dakikada attığı golle devirdi.

Heyecan yağmuru şeklinde geçen İnönü'deki son derbide Beşiktaş ezeli rakibini Olcay'ın son dakikada attığı golle devirdi. Bu sezon ilk kez büyük maç kazanan Kartal, aldığı 3 puanla ikinciliğe yükselirken, Kanarya zirve yarışında büyük yara aldı


Son yıllarda oynana en zevkli derbide gülen taraf Beşiktaş oldu. İki takımın da puan kaybına tahammülü olmadığı karşılaşmada bu sezon hiç derbi kazanamayan siyah beyazlılar sezon sonu yıkılacak olan İnönü Stadı'nda ezeli rakiplerini Olcay'ın +93'te attığı golle devirip, ikinciliği devraldı. Taraftarının müthiş desteğini arkasına alan siyah beyazlılar, karşılaşmaya hızlı başlayan taraftı. Rakip atakları savunmasının zamanında müdahaleleriyle önleyen Fenerbahçe, 10. dakikadan itibaren topa daha çok hakim olmaya başladı ve oyunda üstünlüğü ele geçirdi. Kuyt 20. dakikada kaleyi sert bir şutla yokladı. McGregor'dan dönen topu, ilk kez bir derbide forma giyen Webo ağlara gönderdi ancak pozisyon ofsayt bayrağına takıldı. İnönü Stadı'nda oynana son 8 lig maçından 5 galibiyet çıkaran sarı lacivertliler ataklarını yoğunlaştırdı. 23'te Emre ceza sahasınını dışından sert vurdu, McGregor yine başarılıydı ve topu kornere gönderdi. Hemen bir dakika sonra Cristian'ın kullandığı kornerde Egemen kafayla topu aşırdı. Arka direkteki Sow gelen topu kafayla ağlara göndermekte zorlanmadı: 0-1. Ligin ilk yarısında rakibene 3-0 mağlup olan siyah beyazlılar 40. dakikada taraftarını sevindiren gole imza attı. Portekizli yıldız Fernandes'in serbest atışında Kuyt ters bir kafa vuruşuyla kendi ağlarına gönderdi: 1-1. İkinci yarıya da daha arzulu başlayan siyah beyazlılar oldu. 60. dakikada Niang eski takımına karşı forma giydiği maçta takımını öne geçirdi. Bu golün şokunu hemen atlatan F.Bahçe, 63'te Kuyt'un ortasında Sow'un ligdeki 12. golüyle beraberliği sağladı. Siyah beyazlılar Oğuzhan'ın oyuna girmesiyle topu daha iyi kullanmaya başlasalar da gol yollarında başarılı olamadılar. Ta ki uzatmalarda Olcay'ın golüne kadar. 90+3'te Beşiktaş'ın yıldız oyuncusu Olcay Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın İnönü'ye gelmediği maçta Kanarya 40 puanda kalırken, Beşiktaş da 42 puanla ikinciliğe oturdu.