Dünya kimya devi 4’üncü Türk şirketini alıyor. Yüzde 51’ine sahip olacak

Dünya kimya devi 4’üncü Türk şirketini alıyor. Yüzde 51’ine sahip olacak
Türkiye’de peş peşe şirket satın alan Belçikalı dünya kimya devi Ravago, listeye birini daha ekliyor. Ravago, Türk kimya firması Turkuaz’ın ana hissedarı olacak.

Turkuaz Kimya’nın yüzde 51’ine sahip olacak

Dünya Gazetesi’nden Kerim Ülker’in haberine göre, Dünyanın en büyük kimya şirketlerinden Ravago, Türkiye!’deki büyümesine bir yenisini daha ekledi. Türkiye’de peş peşe şirket satın alarak büyüyen Belçikalı Ravago, listeye birini daha ekledi.

TURKUAZ KİMYA’NIN YÜZDE 51’İNİ SATIN ALIYOR

2013’te Beşler Tekstil’in taşyünü üretimi yapan İzoberrock’un yüzde 50’sini satın alarak Türkiye’ye odaklanan Ravago, ardından 2014’te Tekpol’ü 36 milyon dolara bünyesine katmıştı. Son olarak Kemiropa’yı satın alan Ravago, şimdi de Turkuaz Kimya’nın ana hissedarı oluyor. Ravago, Turkuaz Kimya ve Tarım Sanayi Ticaret adlı şirket hisselerinin yüzde 51’ini satın alıyor.

55 ÜLKEDE FAALİYET GÖSTERİYOR

Dünya çapında 55''ten fazla ülkede faaliyet gösteren Ravago, 45 üretim tesisine sahip. Şirketin çalışan sayısı 7 binden fazla. Turkuaz Kimya ise Nouryon, Afcona Additives, Avebe, Bruchsaler Farben, Laviosa, Kao gibi yabancı kimya şirketlerinin Türkiye’deki temsilcilik ve distribütörlüğünü yapıyor.

(Kaynak: Dünya Gazetesi)

İlgili Haberler