Türk şirketi Yunan gıda devini satın alıyor

Türk şirketi Yunan gıda devini satın alıyor
Dardanel, Yunanistan dondurulmuş deniz ürünleri pazarının lideri olan G. Kallimanis SA’nın bankalara olan 62,3 milyon euro tutarındaki borcunu 6 milyon euroya ödeyip almaya karar verdi.

Dardanel, Yunan gıda devi G. Kallimanis SA’yı satın alıyor

Dardanel, Yunanistan’da dondurulmuş deniz ürünleri pazarının lider şirketi G. Kallimanis SA’yı banka borçlarını ödeyip satın almaya karar verdi.

Dardanel’in Kamuyu Aydınlatma Platformu''na (KAP) yaptığı açıklamaya göre, G. Kallimanis''in bankalara olan toplam 62,3 milyon euro tutarındaki borcunu 6 milyon euroya ödenerek satın almayı, sonrasında da şirketin kendisine devri için Yunan mahkemelerine başvurmayı planlıyor.

Şirket, satın alma işlemini Dardanel Greece SA üzerinden gerçekleştirecek.

"2021 VE SONRASI İÇİN HEDEFİMİZ, TON BALIĞI PAZARINI BÜYÜTMEK"

Geçen aralık ayında Dardanel''den yapılan açıklamada görüşlerini belirten İcra Kurulu Başkanı Önen, "2021 ve sonrası için hedefimiz, sadece markamızı değil, aynı zamanda ton balığı pazarını büyütmek." ifadelerini kullanmıştı.

Ton balığı pazarının Türkiye’de henüz  emekleme döneminde olduğunu kaydeden Önen, “Ton balığı tüketimi ise henüz kişi başı yıllık 200 gram seviyesinde. Bu rakamla, Amerika, Avrupa ve Orta Doğu’nun çok gerisindeyiz. Marketten alınabilecek en doğal ve saf protein kaynağı ton balığının ülkemizde tüketiminin artırılması için üretimden yatırıma ve pazarlamaya seferberlik ilan ettik” demişti.

İlgili Haberler