'Belediye başkanını değiştirmek için 5 sene beklemiyoruz'

'Belediye başkanını değiştirmek için 5 sene beklemiyoruz'
AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin belediye başkanlarıyla ilgili sözleri dikkat çekti. Özhaseki, "Değiştirmek için 5 sene beklemiyor görevden alıyoruz" ifadelerini kullandı.

AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AKP'nin belediye başkanlarını değiştirmek için 5 sene beklemediğini söyleyen Özhaseki, "Görevden alıyoruz. Bu çalışmalar da vatandaşın hoşuna gidiyor. Bunun dışında değişim zaten her zaman esas. Vatandaş sebepsiz olarak yeni birini denemek istiyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye gazetesi yazarı Süleyman Özışık'ın haberine göre Özhaseki'nin açıklamaları şöyle:

"Çok başarılı arkadaşlarımız var. Bir de başarısına gölge düşmüş arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlar yolsuzluk yapmış kişiler değil. Ancak parti açısından bakıldığında istediğimiz oranda performans ortaya koyamıyorlar. Biz ısrarla diyoruz ki; eskort araçlarla falan gezilmeyecek, makam odanızın kapısı açık olacak, yüzünüz gülecek… Bu konu ile ilgili kanun yazamayız ancak bizim partimizin temel bakışı zaten budur. Resmen söylüyor ve tebliğ ediyoruz. Bunun aksi davranışta bulunan arkadaşlarımızla çalışmayacağız.

Zaten değiştirmek için beş sene de beklemiyor, görevden alıyoruz. Bu çalışmalar da vatandaşın hoşuna gidiyor. Bunun dışında değişim zaten her zaman esas. Vatandaş sebepsiz olarak yeni birini denemek istiyor. Bu çok doğal hakkı. Biz parti olarak belirlediğimiz yardımcı arkadaşlarımızla birlikte bütün illerde bir çalışma yapıyoruz. Bu alanda uzman arkadaşların işi sorumlu oldukları bölgenin büyük fotoğrafını görmek. Tabii siyasi ve demografik yapıya da bakıyorlar, parti geçişgenliklerine, bölgedeki ikinci partiye de bakıyorlar. Bunlar çok önemli. Ancak bir taraftan da şehrin sıkıntılarını ve vatandaşın beklentilerini inceliyorlar. Bu konularla ilgili resmen ders çalışıyoruz. Ortaya çıkan fotoğrafa göre de bu bölgede hangi arkadaşla çalışacağımıza karar veriyoruz. Her bölge için alternatif adaylar da oluşturuyoruz. Bir ilde başkan değişecek olmasa bile en az beş alternatif adayı çantamızda hazır tutuyoruz."

İlgili Haberler