Benfica Galatasaray maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Benfica Galatasaray maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?
Temsilcimiz Galatasaray UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda Benfica’ya konuk oluyor. İlk maçı 2-1 kaybeden Galatasaray deplasmanda kazanıp adını son 16 turuna yazdırmak işitiyor. Benfica Galatasaray maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? İşte detaylar.

Ligde zirve yarışını sürdüren Galatasaray Avrupa mücadelesinde devam ediyor. Ligde son maçta Kasımpaşa’yı 4-1 geçen Galatasaray Portekiz’de kazanıp turu geçmeyi hedefliyor. Galatasaray’da Linnes ve Fernando dışında eksik bulunmuyor.

BENFİCA GALATASARAY MAÇI NE ZAMAN

Galatasaray - Benfica maçı 21 Şubat Perşembe günü oynanacak.

AVRUPA'DA 100. GALİBİYET PEŞİNDE

Galatasaray, Avrupa kupalarında 278. maçına çıkacak. Sarı-kırmızılı takım, Avrupa kupalarında daha önce yaptığı 278 müsabakanın 99'undan galibiyetle ayrıldı. 107 karşılaşmada rakiplerine mağlup olan Galatasaray, 72 mücadeleyi ise beraberlikle tamamladı. Avrupa arenasında rakip fileleri 376 kez havalandıran sarı-kırmızılılar, kalesinde ise 417 gole engel olamadı. Galatasaray, Benfica ile oynadığı karşılaşmayı kazanması halinde, Avrupa kupalarındaki 100. galibiyetini elde edecek.

Karşılaşmanın oynanacağı Işık Stadyumu'nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Fatih Terim, ilk maçtaki 2-1'lik skorla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

"BENFICA, 'ŞU OYUNCU HERKESTEN ÖNDE' DİYEBİLECEĞİN BİR TAKIM DEĞİL"

"Benfica'da birçok önemli isim olduğunu dile getiren deneyimli çalıştırıcı, "Benfica'da birçok önemli oyuncu var, bir tane değil. Yaş ortalaması genç bir takım, yetenekli bir takım. Şampiyonlar Ligi'nden de talihsiz elendiğini söyleyebiliriz. Grimaldo, Felix, birçok oyuncusu iyi oyuncu. Belki 3 ay önce Seferovic ile ilgili aynı şeyleri söylemezdik ama şu anda takımın en önemli oyuncularından birisi. Şu oyuncu, herkesten önde diyebileceğin bir takım değil, zaten bu yüzden iyi bir takım. Tüm oyuncular birbirine yakın" dedi.

"BENFICA'NIN HANGİ 11'LE GELECEĞİNİ ÇOK FAZLA MERAK ETMİYORUM"

Benfica'ya değil, kendi oyunlarına bakmaları gerektiğini kaydeden Fatih Terim, "Benfica'nın hangi 11'le geleceğini çok fazla merak etmiyorum. Burada önemli olan bizim takımımızın ne yapacağı. Biz zaten Benfica'yı İstanbul'da da, Lizbon'da da oynadığı tüm maçlarda analiz ederek oyuncularımıza anlattık. Meslektaşım hangi 11'le çıkar, kimi değiştirir bilmiyorum ama Benfica'da hangi oyuncu değişirse değişsin, derin bir kadrosu var. Çok bir şey fark etmez. Oyunun kilidini bizim ne yapacağımız çözecek çünkü 2-1 gibi bir avantajla Benfica sahaya çıkacak. 1-0 da yetmiyor bize. 2-0 veya 2 fark lazım. Çok kolay değil. Bu algı hep yapılıyor. Zaten ligi de kupayı da UEFA'yı da hepimiz çeşitli değişikliklerle oynuyoruz. Kadrosu daha derin olan, daha avantajlı oluyor. Bizim UEFA kısıtlamalarından dolayı zaten sıkıntılıydı. İlk maçı dışarıda 2-1 kazanmışsanız, maç öncesi avantajlısınızdır. Benfica Luz Stadı'nda 60-65 bin seyirci ile avantajlı ve favori görünüyor. Bunu kabul edelim ama bizim de kaybedecek çok şeyimiz yok anlayışı ile sahaya çıkacağımızdan herkes emin olabilir. Kaybedersek tebrik ederiz, kazanırsak yolumuza devam ederiz" ifadelerini kullandı.

LİNNES VE FERNANDO YOK 

Galatasaray’ın UEFA’ya bildirdiği listede ismi yer almayan yeni transfer Kostas Mitroglou, karşılaşmada forma giyemeyecek. Sarı-kırmızılı takım, devre arasında kadrosuna kattığı oyunculardan Mbaye Diagne, Marcao ve Christian Luyindama’yı UEFA’ya bildirirken, Mitroglou, Semih Kaya ve Emre Taşdemir’in ismi listede yer almadı. Galatasaray’da cezalı Fernando ve sakatlığı bulunan Linnes bu karşılaşmada forma giyemeyecek.

BENFİCA’DA ÖNEMLİ EKSİKLER

Galatasaray’ın rakibi Benfica, sakatlıkları bulunan 2 oyuncusunun yanı sıra 3 as futbolcusunu da. Bu karşılaşmada oynayamayacak . Portekiz temsilcisinde sakatlıkları bulunan Jardel Vieira ve Ljubomir Fejsa ile as oyuncular Alejandro Grimaldo, Pizzi ile Savio bu maçta oynayamayacak.

BENFİCA GALATASARAY SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA

Benfica Galatasaray maçı saat 23:00'te beIN Sports 1’de canlı yayınlanacak.

BENFİCA GALATASARAY MAÇI HAKEMİ KİM

Benfica Galatasaray maçını Romanyalı Ovidiu Hategan yönetecek.

MUHTEMEL 11'LER

GALATASARAY : Muslera, Mariano , Luyindama, Marcao, Nagatomo, Selçuk , Ndiaye, Feghouli, Belhanda, Onyekuru, Diagne

BENFİCA : Vlachodimas, Almeida, Ruben Dias, Ferro, Ribeiro, Zirkovic, Samaris, Gabriel, Rafa Silva, Felix, Seferovic