Benzin ve motorin fiyatına gizli zam

Benzin ve motorin fiyatına gizli zam
Akaryakıt fiyatlarına gelen zamların ardı arkası kesilmiyor. Salı gecesi gelmesi beklenen zamdan önce akaryakıt dağıtım şirketleri sessiz sedasız benzin ve motorine 3’er kuruş zam yaptı. Zamlar bugünden itibaren pompaya yansıtıldı. 

Zam bombardımanı tam gaz. Sürücüler isyan ediyor

KRT''den Olcay Aydilek''in haberine göre, akaryakıt fiyatlarında yaşanan zam fırtınası sürüyor. Geçtiğimiz Çarşamba günü benzine 39, motorine 32 kuruş zam gelmişti. Büyük akaryakıt dağıtım şirketleri, hemen ardından benzin ve motorin fiyatlarını sessiz sedasız şekilde artış gösterdi. 

Salı gecesi gelmesi beklenen zamma rağmen şirketler, bu kapsamda benzin ve motorine 3’er kuruş zam geldi. Bu zamla birlikte bir hafta içinde benzin 42, motorin 35 kuruş zam gelmiş oldu. Bu arada, gelecek hafta salı günü motorine 80, çarşamba günü de benzine 70 kuruş zam gelmesi bekleniyor. 

VATANDAŞA DUYURMADILAR

Akaryakıt sektörü temsilcileri kamuoyuna duyurmadan geçen ay içinde en az 3 kez zam yapıldığını kaydederek, “Akaryakıtta, dağıtım şirketi ile bayilerin satılan her litre benzin ve motorinden aldıkları paylar, sektörün artan maliyetleri karşısında eridi. Elektrik, doğalgaz, işçilik maliyetleri arttı. Bu küçük zamlarla sektörün kâr marjı artıyor. Böylece, özellikle bayilerin finansal yönden nefes almaları sağlanıyor. Bu artışların devam edeceği görülüyor” ifadelerini kullandı. 

İlgili Haberler