Berat Albayrak'tan gıda enflasyonu açıklaması! "Son 20 yılın en yükseği"

Berat Albayrak'tan gıda enflasyonu açıklaması! "Son 20 yılın en yükseği"
Türkiye İhracatçılar Meclisi toplantısında konuşan Hazine Bakanı Berat Albayrak, "Gıda enflasyonu son 20 yılın en yükseğini Ocak ayında yaşadı" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye İhracatçılar Meclisi toplantısında konuştu.

Gıda fiyatlarının yüksek olmasına ilişkin açıklamalarda bulunan Albayrak, "Enflasyonla mücadelede arzu ettiğimiz düşüş sürecini gıda tarafı dışında net bir şekilde ortaya koyduk ve emin adımlarla ilerliyoruz. Son 20 yılın en yüksek tek ayı geldi gıdada" ifadelerini kullandı.

Albayrak'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde: 

"Enflasyonla mücadelede arzu ettiğimiz düşüş sürecini gıda tarafı dışında net bir şekilde ortaya koyduk ve emin adımlarla ilerliyoruz. 2019 yılına da umutlu bir giriş yaptık. Son 20 yılın en yüksek tek ayı geldi gıdada. Gıda tarafının negatif etkisi olmasaydı enflasyon ocakta aylık yüzde -0,43, yıllık yüzde 18.85 olacaktı."

"Bununla ilgili gerekli tedbirler noktasında güçlü tutumumuzu özellikle gıda alanında atacağımız adımlarla daha da güçlendireceğiz. Fırsatçıların milletin sofrasına el uzatmasına izin vermeyeceğiz."

"Hâl yasasında profesyonel bir dönüşüm çok yakında başlayacak. Belediyelerimizle birlikte kaynağından sebze ve meyveleri alarak büyük şehirlerimizde maliyetinde vatandaşlarımıza sunacağımız adımları görmeye başlayacağız."

"Gıdada işleyiş için sahada olacağız. Seracılık da kamuda yer alacak. Ziraat Bankası yarın seracılık yatırımlarıyla ilgili paket açıklayacak. Ziraat Bankası düşük faizli, Hazine tarafından sübvanse edilen seracılık kredisi sunacak"

İlgili Haberler