Beşiktaş, Alanyaspor'a nasıl fark attı? Valerien İsmael ne yaptı?

Beşiktaş, Alanyaspor'a nasıl fark attı? Valerien İsmael ne yaptı?
15 yıl Beşiktaş muhabirliği yaptım ben. Büyük bölümü Süleyman Seba dönemiydi. Beşiktaş'ın en başarılı yıllarıydı ama... Şampiyonluk yarışından erken koptuğu da olmuştu.

Ama değişmeyen tek şey vardı; tribündeki taraftarı.

İyi günde de oradaydı, kötü günde de.

Alanyaspor maçında da o günlere gittim işte.

Beşiktaş''ın şampiyonluk yarışında şansı sıfırdı ama tribünleri tıklım tıklımdı.

Bu da Beşiktaş''ın farkı demek ki! Böyle olur işte büyük takımın taraftarı.

Elbette ki bunda yeni teknik direktör Valentin Rosier''in geçen hafta deplasmandaki Trabzonspor maçında takıma oynattığı futbolun da büyük rolü vardı.

İşte bunu istiyor hep Beşiktaş taraftarı. Saldıran, ısıran, sürekli gol arayan, kalıplara sığmayan, Metin-Ali-Feyyazlı takımı.

Sanırım Valendin İsmael bu istediklerini verecek taraftarlara. Kadroda müsait buna zaten. Şimdiye kadar neden böyle oynamadı; onu tartışmalı.

Beşiktaş yine 3-4-3 dizilişiyle başladı maça. Alanyaspor ile bildiğiniz gibiydi. Gole oynuyordu sürekli.

Ama Beşiktaş oyuna öyle iştahlı başladı ki... Sanki bugüne kadar kafeste tutulmuş da birden ava yollanış Kartal gibi. Neredeyse topu ısıracaklardı! Daha 1. dakika dolarken de Ghezzal''ın müthiş pasıyla buluşan Batshuayi''nin nefis vuruşuyla öne geçti.

Ama dedim ya... Alanyaspor bildiği doğrudan ödün vermiyordu, topa sahip olmaya çalışarak atak yapıyordu. Nitekim golü buldu da. 23''te Tayfur''un pasıyla buluşan Efecan''la beraberliği sağladı: 1-1.

Beşiktaş, yine Kartalların avına saldırması gibi saldırdı ısrarla. 25''te Josef''le ikinci golünü attı: 2-1.

Burada dikkatimi çeken bir şey oldu. Herkes gole sevinirken Valerien İsmael''in aklı yenilen goldeydi. Vellinton''u çağırdı, yenilen goldeki hatasını anlatıp, ne yapması gerektiğini anlattı.

Ve Rosier''in pasıyla yine Batshuayi. Hep söylüyorum, yine söyleyeceğim. Bana göre bu ligin en iyisi Batshuayi. Rosier''in pasında topu göğsüyle alıp, indirmesi ve vurması, golü atması. Eyyy protesto edenler, "Bu adam futbolcu falan değil" diyenler! Utandınız mı? 43''te ilk yarının skorunu ilan etti: 3-1.

İkinci yarıya gelelim.

Alanyaspor''u da ihmal etmeyelim.

Her şartta kendi futbolunu oynamaya çalıştı Ferroli''nin öğrencileri. Topa da sahip oldular uzun süre. 57''de Emre Akbaba''nın girmesiyle birlikte özellikle. Bu Emre niye ilk onbirde değildi, onu da anlayamadığımı söylemeliyim.

Valerien İsmael şaşırtan işler yapıyor. Sadece kendi takımını değil, rakibi de şaşırtıyor.

63''te Batshuayi''yi oyundan alıp, Güven''i sokması mesela. Aynı anda Teixeira''nın yerine N''Kodou''yu da alması da.

Ama bir süre sonra anladık değişikliğin isabetli olduğunu. 78''de Rıdvan''ın nefis pasıyla oyuna aldığı Güven''in gol atmasıyla: 4-1.

Yerinde duramıyor adam yine de. Enteresandır; takımı farklı öndeyken bir de sarı kart gördü İsmael. Yenik durumda olsaydı ne olacaktı acaba?

Beşiktaş, sezonun en iyi takımlarından birine fark attı. Alanyaspor kötü oynamadı ama Beşiktaş baskındı. 4-1 görkemli bir skor.

Hiç şüphesiz bu maçın galibi Valerien İsmael''di. Hem taraftarı tribüne çekti, hem de Beşiktaş''ı futbola. Şimdiye kadar neredeydi? Bu adam mucize galiba!

İlgili Haberler