Beşiktaş yönetiminin yapması gereken

Beşiktaş yönetiminin yapması gereken

GÜREL YURTTAŞ / Yeniçağ

Bu mudur vizyon? Bu mudur geleceğin Beşiktaş''ını kurmak?

Şöylesine bir baktım; kimdir bu kişilerin, teknik direktör geçmişleri nedir diye... Önce İsmael!

- 46 yaşında teknik direktör olarak hiç bir başarısı yok. Hatta başarısızlığı var; o nedenle de görev aldığı kulüplerde fazla çalışmamış zaten.

- 28 Eylül 1975 doğumlu. Karayipler''deki Fransız sömürgesi bir ada ülkesi olan Guadeloupe asıllı. Fransa''nın Strasbourg kentinde doğmuş.

- Strasbourg, Crystal Palace, Lens, Werder Bremen, Bayern Münih, Hannover''de oynamış. Ardından da teknik direktörlüğe adımını atmış.

- 2014-2015''te Almanya 2. liginde Nürnberg''de sadece 14 maçta görevde kalabilmiş. takım 4 galibiyet, 2 beraberlik, 8 mağlubiyet almış.

- 2016-2017''de bu kez Bundesliga''da Wolfsburg''un başına geçmiş. 17 maçta 6 galibiyet, 1 beraberlik, 10 yenilgi alınca yollar ayrılmış.

- Bir süre boşta kaldıktan sonra Avusturya''nın LASK Linz takımında işbaşı yapmış. 44 maçta 26 galibiyet, 6 beraberlik, 12 mağlubiyetten sonra ayrılmış.

- 2020-2021''de bu kez İngiltere''de Championship takımlarından Barnsley''de 41 maçta 23 galibiyet, 6 beraberlik 12 mağlubiyetten sonra yine Championspip''te West Bromwich Albion''da 28 maçta çalışabilmiş. 12 galibiyet, 9 beraberlik 7 mağlubiyet sonrası oradan da yolları ayrılmış.

- Yıllık 700 bin euroya evet demiş Beşiktaş''a. Hemen gelebilirmiş! Gelmez mi? Beşiktaş''ın başına hiçbir başarısı bulunmayan, çalıştığı takımlarda uzun süre kalamayan bir teknik adamı kim yakıştırmış ki?

Andriy Shevchenko''ya gelince... Çok ünlü bir golcüydü ama teknik direktörlüğü fiyasko!

- Ukraynalı. 1976 doğumlu. Milan ve Chelsea gibi büyük kulüplerde oynamış, sonra teknik direktörlüğe adımını atmış.

- Öyle başarılı ki teknik direktör olarak kariyeri! Gözlerim kamaştı! Ukrayna Milli Takımı''nın dışında İtalya''nın Genoa takımının başına geçmiş, 10 maçta 1 galibiyet, 2 beraberlik, 7 mağlubiyet alınca kendisine "Güle güle" denilmiş.

- Ukrayna Milli Takımı''nda da elle tutulur bir başarısı bulunmuyor.

- Beşiktaş''tan 1 milyon 200 bin euro istemiş.

Bu iki ismi duyunca şaşırdım. Kimin aklına gelmiş acaba? Anlayamadım. Eğer bunları kim önerip, kim gündeme getirdiyse hemen uzaklaştırın o kulüpten! Ya işi bilmiyor, ya da Beşiktaş''ın başarısızlığını istiyor!

Onlardan çok daha kariyerli o kadar isim var ki Türkiye''de. Hepsinden öte Beşiktaş''ın kendi çocuklarına ayıp. Tecrübe istiyorsan Samet Aybaba orada. Rıza Çalımbay Sivas''ta. Mehmet Özdilek var. Feyyaz Uçar''ın diploması var; futbol bilgisi dersen zaten aşmış. Sportif direktörlük yapacak bilgi ve donanıma da sahip Ali Gültiken var. Daha say sayabildiğince. Üstelik pazarlık da yapmazlar, 300 olmaz, 500 ver, 700 olmaz, 1200 ver de demezler.

Fenerbahçe''de adı geçen isim Löw. Beşiktaş''ta ise Valerien İsmael ile Andriy Shevchenko! Pes yani!

Eğer ille de yabancı olsun diyorsan, yanına da Beşiktaşlı bir yardımcı koyacaksan bir şeyler öğretecek bir ismi getir bari; bir şeyler öğrenecek olanları değil.

Bunları getireceğine Önder Karaveli devam etsin, daha iyi. Benden söylemesi.

Yazarın Diğer Yazıları