Eski Belediye Başkanına zimmet suçlaması

Eski Belediye Başkanına zimmet suçlaması
Görevden alınan Beşiktaş eski Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve kendisi gibi avukat eşi Özlem Hazinedar'ın iş kazası davası için kendilerini tutan Saffet G.'nin davasında kazanılan paranın yarısını zimmetlerine geçirdikleri ortaya çıktı.

Sabah Gazetesi’nden Atakan Irmak’ın haberine göre, Beşiktaş eski Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve kendisi gibi avukat olan eşi Özlem Hazinedar''ın müvekillerinin adına başlattığı icralardan aldıkları paraları uhdelerinde tutarak zimmet suçunu işledikleri ortaya çıktı.

MÜVEKKİLLERİNİ VERMEDİLER

Murat ve Özlem Hazinedar''ın alacaklı müşteki vekilleri sıfatıyla başlattıkları icra takiplerine istinaden çeşitli tarihli reddiyat makbuzları karşılığında dosyalardan tahsil ettiği paraların bir kısmını hak ettiği vekâlet ücretinden fazla olacak şekilde müvekkillerine vermedikleri kaydedildi.

İŞ KAZASI DAVASINDA ZİMMET

İş kazası geçirmiş ve bu kaza neticesinde uğramış olduğu maddi-manevi zararın tazmini için harekete geçen Saffet G., haklarını savunması için Murat ve Özlem Hazinedar çiftini avukat olarak tuttu. Dava sonrası yüzde kazancın yüzde 25''ini almak şartıyla anlaşan Hazinedar çifti, İş Mahkemesinde görülen dava sonucunda alacaklı şirketten 362 bin 409 lira tahsil etti. Tahsilat sonrası Saffet G.''ye 187 bin 539 lira veren Murat ve Özlem Hazinedar, yaklaşık 175 bin lirayı ödemedi.

BAHANELERLE KESİNTİ YAPMIŞLAR

Parasının büyük belirli bir kısmını alamayan mağdur Safet G., İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına başvurunca Murat ve Özlem Hazinedar hakkında soruşturma başlatıldı. Yürütülen soruşturma kapsamında inceleme altına alınan makbuzlarda avukat çiftin çeşitli bahanelerle kesinti yaptıkları tespit edildi. Dosya kapsamında yürütülen soruşturma sonunda Hazinedar çiftinin Avukatlık kanununa aykırı olarak tahsil yaptığına kanaat getirilerek haklarında iddianame düzenlendi.