Ah Beşiktaş, ah Karaveli. Bu kadar ızdıraba gerek var mıydı

Ah Beşiktaş, ah Karaveli. Bu kadar ızdıraba gerek var mıydı

GÜREL YURTTAŞ/ Yeniçağ

Beşiktaş''ı çözmüşler. Rakipleri ona göre oynuyor. Altay da öyle yaptı. Direndi de direndi. Tabi bunda Önder Karaveli''nin de payı vardı. Allah aşkına Kenan Karaman nereden çıktı hocam? Neden tribünleri, taraftarları çıldırtıyorsun? Tamam, senin kadar anlamıyoruz bu işten ama Kenan Karaman da ilk onbir oyuncusu mudur? Söyle ne olur?
Beşiktaş baskılı başladı. Zaten beklenen bir şeydi bu. İlk dakikadan itibaren atak oynadı. Rakibini sahasına hapsetti. Dedik ya Altay da işi çözmüş diye. Beşiktaş''ın her yetenekli adamının önünde bir adam. Kalabalık defans. Kontratakla pozisyon bulmaya çalışıyorlar.
Bu da zorladı Beşiktaş''ı. Ama pozisyonları da yakaladı. 3. dakikada Beşiktaş gole yaklaştı. Güven''den aldığı pasla ceza sahasına giren Necip, açısını düzeltip şutunu attı. Kaleci Lis sağına yatıp golü önledi.
Tribünlerin kızdığı Kenan Karaman, 23. dakikada yakaladığı pozisyonu gol yapsaydı belki biraz gönül alacaktı. Ama kaleci Lis buna izin vermedi. İlk yarıda bir de Teixeira''nın yakaladığı pozisyon vardı. Yine Lis kurtardı.
İkinci yarıya Beşiktaş daha da etkili başladı. Bir oradan, bir buradan. Bir sağdan, bir soldan. Bu güneşe kar dayanmaz! Altay da dayanamadı. 62''de kornerde Vida rakibinin çekmesiyle yerde kaldı. Ama bunu ne hakem Volkan Bayarslan gördü, ne de VAR''daki Yaşar Kemal Uğurlu. Ama devamındaki kornerde Vida kafayla topu filelere gönderiverdi.
Golden sonra da Beşiktaş''ın atakları bitmedi. Ama bu işte bir terslik var. Mesela 71''de önce Kenan''ın şutunun, hemen peşinden de Alex Teixeira''nın vuruşlarının direkten dönmesi enteresan değil mi? Şanssızlık mı bu, yoksa nazar mı var? Ya 74''te Teixeira''nın 6 pasta vurduğu topun Lis''ten dönmesi. Yani Lis''e çarpması. Nasıl anlatmalı bilmem ki? Teixeira 85''te topu filelere yolladı ama sevinci yarım kaldı. Çünkü ofsayttaydı.
Maç 1-0 bitti. Maçı izlemediyseniz eğer sanacaksınız ki başa baş bir oyun oldu. Öyle değil işte. Beşiktaş çok ama çok üstündü. 90 dakikada Beşiktaş 15 şut attı, 8''i isabetliydi. Altay 10şut attı, 1''i isabetliydi. En tehlikeli atakları da 90+4''teydi. Top direkten döndü. 90+5''te VAR''daki Yaşar Kemal Uğurlu yine yaptı yapacağını. Beşiktaş tribünlerini gerilime soktu. 4-5 dakika penaltı olabilir diye oyunu durdurdu. Meğer ondan önce ofsayt varmış. İlginç. Adam ofsayt vermez mi? Uğurlu işte, Beşiktaş''a uğursuz!
Maçtan önce demiştim ki; Beşiktaş patlama yapabilir. Tamam patlama yapmadı. Ama kazandı. Dedim ya; 15 şut atmış kaleye, 8''i isabetli. Buna rağmen sadece tek golde kalması benim suçum mu? Patlama sayılır yine bu. Hem de Volkan Bayarslan ve Yaşar Kemal Uğurlu''ya rağmen.
Bu maçı bile gerginleştiren Volkan Bayarslan''ı ve Yaşar Kemal Uğurlu''ya kutlarım! Nasıl başardılar bunu? Maçtan sonra Altaylılar''ın itirazı ve sportif direktörün kırmızı görmesi. Hepsi onların eseriydi.

Yazarın Diğer Yazıları