Beşiktaş şampiyonluk turu atabilecek mi. iddaa uzmanı Eray Erollu hazırladı

Beşiktaş şampiyonluk turu atabilecek mi. iddaa uzmanı Eray Erollu hazırladı
Son 3 haftaya girilirken Süper Lig, adeta yangın yeri. Zirve ve kümede kalma mücadelesi nefes nefese sürüyor. Haftanın en önemli maçında Galatasaray, ezeli ve ebedi dostu Beşiktaş'ı konuk edecek. Bu maç zirve yarışını yakından ilgilendiriyor. Beşiktaş bu karşılaşmadan puan ya da puanlar alırsa şampi... derim. Aksi halde ise ibre yine Beşiktaş'tan yana. Sadece avantajının bir kısmını kaybetmiş olacak. Beşiktaş sahadan 3 puanla ayrılıp, Fenerbahçe Ankaragücü deplasmanında puan kaybederse, siyah beyazlılar şam

Beşiktaş şampiyonluk turu atabilecek mi. iddaa uzmanı Eray Erollu hazırladı

Ligin zirvesini yakından ilgilendiren takımlardan şampiyonluğun bir diğer adayı Fenerbahçe küme düşme potasında yer alan Ankaragücü''ne konuk olacak. Bir takım can derdinde diğeri ise şampiyonluk hesapları yapıyor. Bu karşılaşma da nefesleri kesmeye aday.

ERAY EROLLU / YENİÇAĞ

İşte sizler için değerlendirdiğim 5 karşılaşma. Yine aynı hatırlatmayı tekrarlıyorum. En iyi tahmin kendi tahmininizdir.

Kayserispor - Gaziantepspor (Tahmin: 1 - Oran: 1.95)

17. sırada bulunan ve küme düşme potasının bir üstünde yer alan Kayserispor, sahasında Gaziantepspor''u konuk edecek. Gaziantepspor ligi orta sıralarda bitirecek. Kayserispor, bu maçı ne yapıp ne edip kazanmak zorunda. Bu maçta Kayserispor, 3 puana yakın olan taraf. Tahminim ev sahibinin bu maçtan galip ayrılan taraf olacaktır. 

MKE Ankaragücü-Fenerbahçe (Tahmin: 0 - Oran: 3.75)

Bu maçta heyecan zirve yapacak. Lig''de 18. sırada bulunan ve ligin böyle tamamlanması halinde küme düşecek takımlardan biri olan Ankaragücü, şampiyonluk hesapları yapan Fenerbahçe''yi ağırlayacak. Ankaragücü bu maçı almak için elinden gelenin fazlasını yapacak. Aynı şey Fenerbahçe için de geçerli. 

Ankaragücü ligin 2. yarısında İstanbul''un 3 büyüklerinden 2''sine kök söktürmüştü. Başkent ekibi ilk maçta deplasmanda Galatasaray''a 1-0 yenilmişti. İkinci maçta ise sahasında Galatasaray''ı 2-1''le geçmişti. İlk maçta sahasında Beşiktaş''a1-0 yenilen Başkent ekibi deplasmanda ise 2-2 berabere kalmıştı.

Fenerbahçe''ye deplasmanda 3-1''lik skorla boyun eğen Ankaragücü, Sarı Kanaryalar''dan da puan ya da puanlar alarak kümede kalma mücadelesinde önemli adım atmak istiyor. Fenerbahçe şampiyon ya da Şampiyonlar Ligi''nde mücadele etmek için galibiyetten başka şey düşünmüyor. Bu maçta dengelerin bozulacağını düşünmüyorum.

Galatasaray-Beşiktaş (Tahmin: 0 - Oran: 3.10)

Lig 3''üncüsü Galatasaray, 6 puan üstünde liderliğini sürdüren Galatasaray''ı konuk edecek. Galatasaray''ın için bu karşılaşma ya tamam ya devam maçı olacak. Ancak Galatasaray''a galibiyet bile yetmeyebilir. İlk maçı deplasmanda 2-0 kaybeden Terim''in öğrencileri ikili averajı da düşünmek zorunda olacak. 

Beşiktaş için bu karşılaşma şampiyonluk yolunda aşılması gereken karşılaşmalardan biri. Siyah beyazlılar olası bir galibiyet ve Fenerbahçe''nin puan kaybetmesi halinde şampiyonluk turunu bile atabilir. Beşiktaş''ın bir mağlubiyet lüksü olduğunu da hatırlatırım. 

Bu mücadelede benim ilk tercihim beraberlik olacak. 

BB Erzurumspor-Kasımpaşa (Tahmin: 0 - Oran: 3.00)

Lig''de 19. sırada bulunan Erzurumspor, sahasında Kasımpaşa''yı ağırlayacak. Bu maça Erzurumspor yüzde yüz galibiyet parolasıyla çıkacaktır. Rakibini yenmesi halinde kümede kalma yolunda büyük bir engeli aşmış olacak. Aksi halde son hafta bay geçeceğini de düşünürsek işleri mucizelere kalır. Erzurumspor''un 3 puan üstünde 16. sırada bulunan Kasımpaşa, bu maçtan puan ya da puanlar alırsa son 2 haftaya rahat bir şekilde girecek. Ben bu maçta takımların birbirlerine üstünlük sağlayacağını düşünmüyorum. Bu karşılaşmada beraberlik ilk tercihim.

Çaykur Rizespor -Yeni Malatyaspor (Tahmin: 0 - Oran: 3.00)

45 puanla 12. sırada kendisine yer bulan Çaykur Rizespor, sahasında 41 puanla 15. sıradaki Yeni Malatyaspor''u ağırlayacak. Yeni Malatyaspor''un Çaykur Rizespor''dan daha fazla puana ihtiyacı var. Ama bu maçta da dengelerin bozulmayacağını düşünüyorum. 

Toplam oran: 204.01 Not: Oranlar değişiklik gösterebilir.