Beşiktaş'ın maçlarında VAR'a gitmek yasak mı?

Beşiktaş'ın maçlarında VAR'a gitmek yasak mı?

Hakem Yasin Kol. VAR''da da Yaşar Kemal Uğurlu.
Yasin Kol tecrübesiz bir hakem. Neden bu maçta bilinmez!
Yaşar Kemal Uğurlu''yu ise anlatmaya gerek yok. Bilen biliyor. Haftalardır Beşiktaş maçlarına verilmiyor. Sivasspor maçını hatırlayın ligin ilk haftalarında. Son olarak o maçta vardı, büyük tepki toplamıştı. O günden sonra orta hakem olarak gelmedi Vodafone Park''a ama nedense VAR''a atanmıştı.
Üstelik bu maç iki takım için de önemliydi. Beşiktaş ve Göztepe''nin hedefi Ziraat Türkiye Kupası''nda çeyrek finaldi. Neden bir tecrübesiz hakem sahaya, tepki gösterilen bir hakem de VAR''daydı? Başka kimse kalmamış mıydı?
Korkulan da oldu zaten. Hem de bir kaç kez.
Örneğin 7. dakikada Larin ceza alanında yerde kaldı. Arkadan rakibinin müdahelesi vardı koluyla. Kol es geçti! VAR''daki Uğurlu da.
Bir örnek daha... 50. dakikaydı. Beşiktaş atağında top ceza alanında Göztepeli Kahraman''ın dirseğinden döndü. Diyelim ki kastı yoktu. Yine de VAR''da bir izlenmesi gerekmez miydi? Gündüz oynanan Alanyaspor-Adana Demirspor maçında da aynı pozisyon olmuştu, penaltı verilmişti. Hangisi doğruydu peki?
Şunu söyleyeyim; bu sene çok oldu ligde. Kupaya da taştı. İnsan merak ediyor; Beşiktaş maçlarında VAR''a gitmek yasak mı?
Maça gelelim.
İki laf da Önder Karaveli''ye edelim.
Son maçlarda olduğu gibi yine bir deneyle başlattı takımı maça. Bu kez Alex Teixeira sol kanattaydı. Beklendiği gibi etkili olamadı. Takımın en çok gol atan adamı Batshuayi böyle bir maçta kulübedeydi. Acaba nedeni neydi? Hocam; ideal onbirini bulamadın mı hala? Yok bir maçta 3''lü defans, bir maçta 4''lü defans! Orta sahada başka başka şekiller, Teixeira solda ne yapar?
Göztepe baskılı oyunla başladı maça. Amaçları Beşiktaş''a organize atak yaptırmamaktı. Her Beşiktaşlının başında bir Göztepeli vardı, uzun süre de amacına ulaştı.
Beşiktaş doğru dürüst atak yapamadı, pozisyon bulamadı. Bu arada Göztepe tek tük pozisyon yakaladı ama ilk yarıdaki futbolun sonucu sıfırdı, ilk yarı da sıfır sıfır bitti.
İkinci yarı da aynı görüntüde başladı. Sanırım bir sakatlığı vardı, Josef''in yerine Atiba girdi. Daha sonra Beşiktaş değil de Ghezzal bir hareketlenir gibi oldu. İki kez şansını denedi, top auta gitti. Ne zamanki oyuna Batshuayi ve peşinden de Güven girdi, Beşiktaş da pozisyonlara girdi. Ama normal süre için artık geçti.
Beşiktaş geç değişikliklerin bedelini neredeyse 88. dakikada ödeyecekti, Ndiaye''nin vuruşunda Ersin''in refleksi bu bedelin ödenmesini engelledi.
90+8''de de Batshuayi bitirebilirdi maçı. Fırsat aynı dakikada 2 kez ayağına geldi ancak ikisinde de istediği vuruşu yapamadı.
Uzatmaların ilk dakikalarında genç Kerem sakatlanınca genç stoper Serdar giydi oyuna. Welinton da sağ beke çekildi.
Uzatmaların özellikle ikinci yarısında golü daha çok isteyen Beşiktaş üst üste pozisyonlar yakaladı. Bu pozisyonlarda ya kaleci İrfan Can başarılıydı, ya Atınç siper oldu, ya da şutlar kaleyi tutmadı.
Beşiktaş''ın gri forması gibi gri olan futbolu golü getirmedi. Göztepe de elinden geleni ardına koymadı tabi. Ve iş penaltılara kaldı.
Beşiktaş''ın ilk penaltısını Beşiktaş formasıyla hiç golü olmayan Pjanic kullandı, yine golü olmadı. Kaleci İrfan Can kurtardı.
Göztepe''de topun başına Disanto geldi, onun şutunda top üst direkte patladı.
Sonra Batshuayi topu rahat bir şekilde filelere yolladı: 1-0.
Sıra Göztepe''deydi; Berkan vurdu, Ersin başarılıydı, gole izin vermedi.
Beşiktaş''ta Atiba da kaçırmadı: 2-0
Göztepe''de Angel topla Ersin''i farklı köşelede yolladı: 2-1.
Sıra geldi Vida''ya; topu köşeden ağlarla buluşturdu:3-1.
Lorensi geldi, Ersin yine kurtardı.
Beşiktaş, çeyrek finale işte böyle kaldı. Ersin yine penaltılarda destan yazdı.

Yazarın Diğer Yazıları