Beşiktaşlı oyuncular ırkçılığa böyle tepki gösterdi

Beşiktaşlı oyuncular ırkçılığa böyle tepki gösterdi
Beşiktaşlı futbolcular, ABD’de ırkçı bir beyaz polis tarafından öldürülen siyah vatandaş George Floyd’u anmak ve ırkçılığa tepki göstermek için diz çöktü.

ABD’de beyaz bir polisin siyah vatandaş George Floyd’un gözaltına alırken öldürmesine tepkiler dinmiyor. Ülke genelinde gerçekleşen protestolar şiddetini artırarak devam ederken, tüm dünyadan ırkçılık karşıtı mesajlar yağıyor.

besiktas-010.jpg

BEŞİKTAŞ’TAN GEORGE FLOYD MESAJI

George Floyd’un öldürülmesine bir tepki de Beşiktaş’tan geldi. Siyah beyazlı oyuncular, ırkçılığa tepki göstermek için diz çöktü. Beşiktaş’ın sosyal medya hesabından “George Floyd anısına” mesajıyla paylaştığı fotoğraflarda, oyuncuların, Floyd’un adı ve soyadının baş harflerini yazar şekilde durdukları görülüyor.

ezqhsdzwsaa752p.jpg

Irkçılığa karşı diz çökme protestosu, 2016 yılında bir Amerikan futbolu maçında başlamıştı. San Francisco 49ers'ta oynayan Colin Kaepernick, polislerin, siyah vatandaşlara yönelik sert ve ırkçı tavırlarına tepki göstermek için maç öncesi milli marşın okunması sırasında diz çökerek protesto etmişti.

ezqhcfdxkaami7y.jpg

Kaepernick’in yaptığı diz çökme eylemi, Amerika Birleşik Devletleri’nde giderek yayılarak beyzbol, basketbol ve Amerikan futbolu oyuncularının da bu tepkiye destek vermesine neden oldu.

ezqhmvcx0ae1bb7-1.jpg

Tek bir sporcunun 2016 yılında, polisin siyahlara karşı orantısız şiddetini protesto etmek için başlattığı ulusal marş çalınırken diz çökme eylemi, 1 yılı aşkın süre birkaç sporcuyla sınırlı olarak devam etse de karşılıklı sert açıklamalar olayı giderek büyütmüştü. Olayın büyümesi özellikle ABD Başkanı Trump’ın açıklamaları nedeniyle olmuştu.