Beyoğlu’nda 150 yıllık bina saniyeler için tuzla buz oldu. O anlar saniye saniye kaydedildi

Beyoğlu’nda 150 yıllık bina saniyeler için tuzla buz oldu. O anlar saniye saniye kaydedildi
İstanbul Beyoğlu’nda tadilat yapılırken kısmen çöken 5 katlı metruk bina, yaklaşık 9 saat sonra tamamen çöktü. Çökme anı kameraya yansırken, ortalığı yoğun toz bulutu kapladı.

Beyoğlu Karaköy, Kemeraltı Caddesi üzerinde bulunan tadilat yapılan 5 katlı metruk bina saat 06.30 sıralarında kısmen çökmüş, beton parçaları yola dökülmüştü. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edilmiş, polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken tramvay seferleri bir süreliğine durdurulmuştu. 150 yıllık olduğu öğrenilen bina ilk çökmeden yaklaşık 9 saat sonra tamamen çöktü. Binanın tamamen çökmesiyle birlikte ortalığı toz bulutu kapladı. Çökme sırasında yakından geçen vatandaşlar panikle etrafa kaçtı. Vatandaşların yaşadığı panik kameraya yansıdı. Çökme sonra çevrede bulunan araçlar da tozla kaplandı. Binanın enkazı ise havadan görüntülendi.

“İSTANBUL''UN EN İŞLEK CADDESİ ÜZERİNDE SAATLERLE ÖLÇÜLECEK KADAR ZAMAN İÇİNDE ÇÖKMEKLE KARŞI KARŞIYADIR”

Olayla ilgili olarak “Çok önemli uyarımızdır” diye sosyal medya hesabından sabah saatlerinde çağrı yapan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat “Uzun bir süredir Kültür Bakanlığı Koruma Kurulu''na, yetkili ilçe belediyesine ve mülk sahibine konunun aciliyetini belirten tüm uyarılarımıza rağmen herhangi bir tedbir alınmayan yapı an itibari ile İstanbul''un en işlek caddesi üzerinde saatlerle ölçülecek kadar zaman içinde çökmekle karşı karşıyadır” dedi.

ÖNLEM ALINAN BİNA ÖĞLE SAATLERİNDE ÇÖKTÜ

Çökme riski bulunduğu gerekçesiyle çevresinde güvenlik önlemleri alınan 5 katlı metruk bina öğlen saatlerinde büyük bir gürültüyle çöktü. Binanın tramvay yoluna yakın olması nedeniyle T1 Kabataş-Bağcılar hattı seferleri, s Karaköy-Tophane arasında durduruldu.

MAHİR POLAT: KORUMA KURULU KILINI KIPIRDATMADI

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, metruk haldeki tarihi binanın çökmesinin ardından da Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Yazık yazık yazık… Yazdık olmadı, uyardık olmadı, feryat ettik olmadı, kamuoyuna duyurduk olmadı bina çöktü. Sabahtan bu yana ''Yıkılacak, Koruma Kurulu acil olarak toplansın'' dedik. Görevi eski eseri olan ''Koruma Kurulu'' lütfedip kılını kıpırdatmadı. Otel rantına mahkûm edilmiş kentin tarihinin göz göre göre katledilmesini izleyen yetkililer. Şimdi acil toplanmışlar neyin kararını alacaklarsa artık, toplanmanıza gerek kalmadı sayın kurul müdürleri ve üyeleri.” 

İlgili Haberler