Bilim dünyası yakın zamanda herkese önerebilir: Korona virüse yakalanma riskini düşürüyor

Bilim dünyası yakın zamanda herkese önerebilir: Korona virüse yakalanma riskini düşürüyor
Çin’de gerçekleştirilen bir araştırmaya göre, gözlük takmanın korona virüse yakalanma riskini düşürdüğü belirtildi. Bilim insanları, henüz erken olduğunu ancak ilerleyen zamanlarda insanlara bu gözlük takmaları yönünde tavsiyede bulunulabileceğini bildirdi.

Live Science’de yayınlanan araştırmada, Çin’de yapılan bir çalışmanın detaylarına yer verildi. Çin’in Hubei eyaletinde gerçekleştirilen araştırmada, 276 hasta incelendi. Hastaların yüzde 6’sının günde 8 saatten fazla gözlük taktığı belirtilirken, diğer hastaların ise gözlük kullanmadığı kaydedildi.

JAMA Ophthalmology dergisinde yayınlanan bir diğer çalışmada ise, “Genel halk tarafından göz koruması, korona virüse yakalanma ihtimalini düşürüyor” ifadelerine yer verildi.

Konu ile ilgili bir başyazı kaleme alan Johns Hopkins Üniversitesi Tıp Fakültesi akademisyenlerinden Dr. Lisa Maragakis, şu anda yüz maskeleri ya da gözlüklerin yaygın olarak kullanılmasını tavsiye etmek için erken olduğunu belirtirken, ileride böyle bir tavsiyede bulunulabileceğini aktardı.  

Maragakis, şu anda ellerinde kesin bir kanıt olmadığını, bu nedenle daha temkinli davrandıklarını belirtirken, ilerleyen günlerde gerçekleştirilecek çalışmalarla, daha net sonuçlara ulaşılacağını açıkladı. 

Kaynak: Live Science