Bilim dünyasından peş peşe açıklamalar: Korona virüse yakalanma riskini yüzde 14 artırıyor

Bilim dünyasından peş peşe açıklamalar: Korona virüse yakalanma riskini yüzde 14 artırıyor
Dr. Abdulkadir Kaya, "Covid-19 salgınında sigara içiyorsanız daha riskli hale geliyorsunuz. Sigara bağımlılığı Covid-19’a yakalanmayı ve covid-19’a bağlı ölümü 14 kat artırıyor" açıklamasında bulundu.

Habertürk'te yer alan habere göre sigara bağımlılığının Covid-19’a yakalanmayı ve hastalığa bağlı ölüm oranını 14 kat artırdığına dikkat çeken Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Abdulkadir Kaya, korona virüs (Covid-19) salgınıyla mücadelenin devam ettiği bugünlerde sigara bırakmanın öneminin daha da arttığına dikkat çekti. 

Sigaranın akciğer başta olmak üzere vücudun bütün organlarını etkilediğini söyleyen Dr. Kaya, “Sigara, kanserlerin yüzde 22’sinden sorumlu. Yaptığı birçok zararlı etki ile bedensel bir fakirliğe sebep oluyor. Bu nedenle Covid-19 salgınında sigara içiyorsanız daha riskli hale geliyorsunuz. Sigara bağımlılığı Covid-19’a yakalanmayı ve covid-19’a bağlı ölümü 14 kat artırıyor” dedi.  

Öte yandan geçtiğimiz günlerde de birçok uzman isim, korona virüs salgınına karşı sigaradan uzak durulması gerektiğini vurgulamıştı.Yurt dışında da sigaraya yönelik yapılan araştırmalarda, sigara kullanan kişilerin, korona virüsü atlatmada çok daha zorlandığı ortaya konulmuştu.