Binali Yıldırım: “HDP´ye oy verenler de dahil destek bekliyoruz”

Binali Yıldırım: “HDP´ye oy verenler de dahil destek bekliyoruz”
AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, gazetecilerle Hıdiv Kasrı´nda bir araya geldiği konuşmasında, " HDP´lileri bağlayacak bir şey yok. Pekala beni destekleyebilirler. " ifadelerini kullandı.

AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, gazetecilerle Hıdiv Kasrı´nda bir araya geldi. Yıldırım, yerel seçim kampanya sürecini değerlendirdi.  Yıldırım, "Evlatlarımızın geleceği için herkesten destek istiyoruz. Buna HDP´ye oy verenler de dahil. Benim dediğim şu: HDP aday göstermediğine göre, HDP´lileri bağlayacak bir şey yok. Pekala beni destekleyebilirler. " ifadelerini kullandı.

Binali Yıldırım’ın açıklamalarının tamamı şu şekilde:

“İSTANBUL´UN GELECEĞİ İÇİN HERKESTEN DESTEK İSTİYORUZ”

“Biz bir genel seçime gitmiyoruz. İstanbul´un seçimini yapıyoruz. Siyasi görüşü ne olursa olsun, hangi partiye gönül verirse versin, İstanbul´un geleceği için, evlatlarımızın geleceği için herkesten destek istiyoruz. Buna HDP´ye oy verenler de dahil. Benim dediğim şu: HDP aday göstermediğine göre, HDP´lileri bağlayacak bir şey yok. Pekala beni destekleyebilirler. Geçmişte de bugün de AK Parti HDP´yle birlikte bölgeden Kürt vatandaşlarımızdan en fazla destek alan partidir. Bu yüzden ben HDP´nin Kürtlerin oylarını pazara çıkarmasının çok dürüst bir iş olmadığını düşünüyorum. Pazarlık yapılmasının siyaseten de etik olmadığını düşünüyorum”

“MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ TEŞKİLATINA TEŞEKKÜR EDERİM”

 “Benim görebildiğim kadarıyla çok yüksek oranda destek veriyor. Sıkıntı yok orada, ayrışma yok. Sayın Devlet Bahçeli´ye ve Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatına teşekkür ederim”