İşaret ettiği yer sallanan Naci Görür deprem beklediği bölgeyi açıkladı. En az 7 büyüklüğünde olacak

İşaret ettiği yer sallanan Naci Görür deprem beklediği bölgeyi açıkladı. En az 7 büyüklüğünde olacak
Bingöl'de 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür de depremin ardından sosyal medyada çok çarpıcı bir bilgi paylaştı. Görür, "Yedisu Fay Zonu'nda en az 7 büyüklükte bir deprem bekliyoruz." dedi.

AFAD''ın deprem açıklamasına göre, dün saat 15.49''da Bingöl''ün Yedisu ilçesinde 4,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin derinliği 4,35 kilometre olarak duyuruldu. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4,1 olarak açıkladı.

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür de önceki gün Bingöl''de meydana gelen depremin ardından sosyal medyada dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "Deprem Erzincan-Karlıova arasındaki ''Yedisu Fay Zonu''nda. Bu zonda en az 7 büyüklükte bir deprem bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Görür''ün paylaşımı şöyle:

"Yeşilgöl-Yedisu/Bingöl’de 4,1 deprem oldu. Deprem Erzincan-Karlıova arasındaki Yedisu Fay Zonunda. Bu zonda en ez 7 büyüklükte bir deprem bekliyoruz. Bu zon içindeki ve yakınlarındaki yerleşim merkezlerinde deprem risk yönetimi ve zarar azaltıcı çalışmalar yapılmalı. Sevgiyle." dedi.

 

İlgili Haberler